Να τοποθετηθεί ο υπουργός Υγείας στις καταγγελίες νοσοκομειακών γιατρών, πως ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου "Αττικών" διοχετεύονται για εργασία στην ιδιωτική κλινική "Ιασώ Παίδων", ζητεί ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης.

Επικαλούμενος καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ) και του σωματείου εργαζομένων του "Αττικόν", τονίζει πως η καθηγήτρια και διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου διοχετεύει ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές της κλινικής για εκπαίδευση και εργασία στην ιδιωτική κλινική "Ιασώ Παίδων", κατά παράβαση της νομοθεσίας.  

Σύμφωνα με τον κ. Φραγγίδη, η ίδια εγγράφως αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Γ’ Παιδιατρική κλινική του ΕΚΠΑ και την Παιδιατρική του προαφερόμενου ιδιωτικού ομίλου, για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ύστερα μάλιστα από έγκριση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της διοίκησης του νοσοκομείου "Αττικόν".  

Ο ερωτών βουλευτής ζητεί από τον υπουργό να αποσαφηνίσει τι ισχύει ακριβώς και αν αληθεύουν οι καταγγελίες. Αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Αν αληθεύουν, να μας πει καταρχήν αν έχει καλέσει σε εξηγήσεις τον διοικητή του Αττικόν και κυρίως να μας ενημερώσει ποιο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει τέτοιου είδους «συνεργασίες» μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων. Τέτοιες ενέργειες, εφόσον διαπράττονται εις γνώσιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αφήνουν σκιές και επιβεβαιώνουν τη διαφαινόμενη μελετημένη προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της υγείας μέσω της συστηματικής απαξίωσης του ΕΣΥ και της καταπάτησης των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

Η πρόκριση ανάλογων ΣΔΙΤ δεν αποτελεί λύση για το ΕΣΥ, που αιμορραγεί. Αντίθετα, χρειάζεται άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να καταστούν εύρωστες και αποτελεσματικές. Άλλωστε, η εμπειρία της πανδημίας απέδειξε, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί τον στυλοβάτη της υγείας των πολιτών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ τη Μεγάλη Πέμπτη
ΙΣΑ: Ανάκληση προστίμων από τον ΕΟΠΥΥ σε ιατρούς που πρότειναν φαρμακευτικό σκεύασμα
Γυναίκες μολύνθηκαν από HIV έπειτα από λίφτινγκ προσώπου "βαμπίρ"