Πρόσκληση να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, απευθύνει σε ιατρούς δέκα ακόμη ειδικοτήτων ο ΕΟΠΥΥ.

Στο κείμενο, που παρατίθεται ολόκληρο πιο κάτω, επισημαίνεται πως η πρόσκληση αφορά ιατρούς οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, με βασική εκπαίδευση Παθολογίας στις ειδικότητες: Αιματολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ενδοκρινολογίας - Διαβητολογίας, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Νεφρολογίας, Ρευματολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Τα γενικά καθήκοντα των προσωπικών ιατρών είναι η παροχή ολοκληρωμένης και συνεχούς φροντίδας στον πολίτη, με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Ο ανώτατος εγγεγραμμένος πληθυσμός στον προσωπικό ιατρό ορίζεται σε αναλογία ένας ιατρός ανά 2.000 εγγεγραμμένους πολίτες. Η αποζημίωση καθορίζεται ανάλογα με τον εγγεγραμμένο πληθυσμό και ανά την ηλικιακή ομάδα.

Οι Προσωπικοί ιατροί που θα συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχουν στα ιδιωτικά ιατρεία τους ένα σύνολο υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών και του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δύο έτη, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για ένα έτος επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος, και άρχεται από την υπογραφή της και από τα δύο μέρη.

Οι γιατροί των πιο πάνω ειδικοτήτων που συμβάλλονται ως προσωπικοί ιατροί, θα εκτελούν κάθε ιατρική πράξη στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. 

Για τους ήδη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ισχύει ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον επιλέξουν να συνάψουν σύμβαση ως προσωπικοί ιατροί, καταγγέλλονται αζημίως και παύουν αυτοδικαίως να ισχύουν από τη σύναψη της νέας σύμβασης.

Όσες πράξεις έχουν εκτελεσθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και μέχρι την αυτοδίκαιη λήξη τους αποζημιώνονται κανονικά. Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, δεν πρέπει να είναι επιστημονικά υπεύθυνοι σε τμήμα συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ Πολυϊατρείου.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή