Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου «Βλέπουμε μαζί» στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» της Περιφέρειας Αττικής. Για 1η χρονιά η M.K.O Liberty Guide Dogs, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, διοργανώνει, σε συνεργασία με μια ομάδα μαθητών του ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών  και την ομάδα της Action Hellas, το Liberty Run 2022  #vlepoumemazi.

Μια πρωτότυπη φιλανθρωπική εκδήλωση που περιλαμβάνει έναν ξεχωριστό και συναρπαστικό αγώνα τρεξίματος μη αγωνιστικού χαρακτήρα 2 χλμ. μαζί με τα σκυλιά των συμμετεχόντων, ώστε να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωθούμε για το κοινωνικό καλό σχετικά με τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Καθ’ όλη την διάρκεια του Liberty Run 2022 θα πραγματοποιούνται δρώμενα όπως: «Βιωματική δράση» για μικρούς και μεγάλους με λευκό μπαστούνι και σκύλο οδηγό  της Liberty Guide Dogs, παιχνίδια και δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας με την τεχνική agility σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκο  με εμπόδια καθώς και δράσεις για τα μικρά παιδιά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Δήμος Αθηναίων ενώ στην συνέχεια θα διεξαχθεί παρουσίαση του έργου της Liberty Guide Dogs από τον ιδρυτή Γιάννη Κονδράρο.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί οικονομικά το έργο της Liberty Guide Dogs  αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στα θέματα αναπηρίας των συνανθρώπων μας. Μέσα από την συμμετοχή των ενδιαφερομένων, στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης της σκύλου οδηγού, Αννίτας.  Η Αννίτα είναι η πρώτη ποιμενικός σκύλος οδηγός που θα εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για να οδηγεί άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης και ήρθε πρόσφατα από την Ολλανδία. Αν ενδιαφέρεσαι να τρέξεις και εσύ κάνε την εγγραφή σου εδώ.

Την εκδήλωση επίσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους με ομιλίες χειριστές σκύλων οδηγών της Liberty Guide Dogs καθώς και υποψήφιοι χειριστές με οπτική αναπηρία, ενώ θα παρουσιαστεί εισήγηση σχετικά με το  νομικό πλαίσιο για τους σκύλους βοηθείας από την Φιόνα Σφουντούρη, Δικηγόρο Αθηνών.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια των υποστηρικτών: Περιφέρεια Αττικής Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Κολλέγιο Αθηνών, Δήμος Ιλίου, Δήμος Περιστερίου, Action Hellas, Purina® Pro Plan®,  ΒΙΚΟΣ Α.Ε, κοινωνία του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Σκλαβενίτης, Βενέτης, Σχολείο Σταυράκη, Φρεσκούλης, Οικογένεια Χριστοδούλου, Candilidis, Chiquita, DATAPLEX, efood, Galerie Lefakis, Glykaki, Lerax Analytics, Koku Concept, KONG, LIONS International, Mysterious Greece, KROKETA, RACEFINDER

Η Liberty Guide Dogs είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Γιάννη Κονδράρο το 2018 για να εκπαιδεύσει εξειδικευμένους σκύλους οδηγούς για να εξυπηρετήσουν και να ενδυναμώσουν άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μπορεί να ραγίσει όντως η καρδιά μας;
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Πώς να ξεπεράσω το hangover