Την έκπληξή τους για την προωθούμενη ρύθμιση περί "μικτού" συστήματος προσωπικών γιατρών, εκφράζει μερίδα παθολόγων.

Αυτό προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, από την οποία γίνεται λόγος για "εκβιασμό" παθολόγων και γενικών γιατρών ως προς την ένταξή τους στον θεσμό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "με έκπληξη διαπιστώνουμε - και μόλις μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των κατ' εξοχή αρμοδίων για τον Προσωπικό Ιατρό Επαγγελματικών Ενώσεων Παθολόγων και Γενικών Ιατρών - τον πανηγυρισμό του ΙΣΑ για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του για την ένταξη των Ιδιωτών Ιατρών (εννοώντας τους μη συμβεβλημένους) στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού με την μικρή βέβαια υποχρέωση της ένταξης τουλάχιστον 835 ασθενών ως βασικής προϋπόθεσης".

Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων, αυτή η εργασιακή σχέση παραμένει με την μορφή της σύμβασης, χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο από τα ήδη ισχύοντα.

"Ως Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος δεν αποτρέψαμε ποτέ τους συναδέλφους μας Παθολόγους να ενταχθούν στον θεσμό, όπως άλλωστε και μεγάλος αριθμός τους το έπραξε", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

"Ελπίζουμε στην αυριανή συζήτηση να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τους όρους της σύμβασης, ίσως καθιστώντας την πιο ελκυστική για τους μη ενταχθέντες συναδέλφους μας, και σαφέστατα πιο λειτουργική για τους ήδη συμβασιούχους.

Εμείς αιτούμεθα επίσης ο κάθε ασθενής να είναι ελεύθερος να επιλέξει συμβεβλημένο ή μη ιατρό ως Προσωπικό του Ιατρό.

Από την άλλη μεριά, όμως, διαφαίνεται για άλλη μια φορά ένας εκβιασμός των παθολόγων (αλλά και γενικών ιατρών), οι οποίοι διατηρούν αρκετές επιφυλάξεις, ως προς την ένταξή τους. Όπως αποδείχθηκε μέχρι τώρα, αυτές οι πρακτικές δεν ευοδώθηκαν".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα