Λόγω δυσχερειών στον εφοδιασμό, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna αναγκάζεται να μειώσει τους στόχους πωλήσεων για το εμβόλιο κατά της CοVid φέτος. Λεπτομέρειες για τις δυσχέρειες πώλησης και προμήθειας δεν έχουν ακόμη δοθεί.

Ο Όμιλος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά περισσότερο από το ένα τρίτο στα 3,1 δισ. δολάρια.

Μετά από ένα απροσδόκητα λοιπόν αδύναμο τρίτο τρίμηνο, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna αναγκάζεται να μειώσει τους στόχους πωλήσεων για το εμβόλιο Covid φέτος λόγω ελλείψεων στην προμήθεια.

Ορισμένες παραδόσεις θα αναβληθούν μέχρι το 2023, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Κέιμπριτζ (πολιτεία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ) ο ανταγωνιστής της Biontech. Δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις ελλείψεις.

Το τρίτο τρίμηνο, ο Όμιλος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αναλυτών: οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε τελική ανάλυση, η Moderna κέρδισε 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια - ένα χρόνο πριν όμως το κέρδος ήταν υπερτριπλάσιο.

Ο τζίρος θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω

Η Moderna αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις από τα προσυμφωνημένα συμβόλαια πώλησης για το εμβόλιο κατά της CoVid θα ανέλθουν σε περίπου 18 έως 19 δισεκατομμύρια δολάρια (18,2 έως 19,1 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022. Προηγουμένως, ο Όμιλος ήλπιζε να εισπάξει περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ευνοικός άνεμος από την πανδημία CoVid για τη Moderna θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδυναμωθεί περαιτέρω το 2023: Επί του παρόντος, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν υπογραφεί συμβάσεις αγοράς αξίας μόλις 4,5 έως 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων - εκ των οποίων έως και τρία δισεκατομμύρια αφορούν αναβληθείσες παραδόσεις.

Ωστόσο, η διοίκηση αναμένει περαιτέρω -απροσδιόριστες- πωλήσεις στις βασικές αγορές της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου