Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας - Α.Μ.Α. εμπλουτίζεται με μια νέα πολύ σημαντική συνεργασία.

Μετά τη συνάντηση του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών - Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ κ. Πέτρου Λυμπερίδη με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, οι φυσικοθεραπευτές θα βρίσκονται φέτος στο πλευρό των δρομέων του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών.

Τα μέλη του Π.Σ.Φ., με επικεφαλής το Επιστημονικό Τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και την αρωγή του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Κυκλάδων, θα παράσχουν εθελοντικά φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες στους δρομείς του Α.Μ.Α. το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, με την καταπόνηση των δρομέων να είναι πολύ μεγάλη, όπως και η πιθανότητα τραυματισμού. Οι φυσικοθεραπευτές, με την υψηλή επιστημονική γνώση τους, είναι οι κατάλληλοι επαγγελματίες υγείας να αντιμετωπίσουν τα μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Κάθε πρόβλημα απαιτεί αξιολόγηση από φυσικοθεραπευτή, που θα το αντιμετωπίσει αρχικά και θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για τις επόμενες μέρες.    

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, οι φυσικοθεραπευτές θα βρίσκονται στον τερματισμό του αγώνα δρόμου 10 χλμ., από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Την Κυριακή θα βρίσκονται κατά μήκος και στον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.  Στον σταθμό στο 25ο χλμ Alex Pak, στον Σταθμό 30χιλ στο Σταυρό και στον Σταθμό 35 χλμ. Χαλάνδρι-Χολαργός μέχρι να περάσει και ο τελευταίος δρομέας.

Στον τερματισμό θα βρίσκονται στην τέντα δίπλα στην τέντα του ΕΚΑΒ από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Θα είναι εύκολα ορατοί από τα μπλε μπλουζάκια με το χαρακτηριστικό σήμα των φυσικοθεραπευτών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;