Το έντονο σεξ μπορεί να προκαλέσει κρίση άσθματος σε ανθρώπους με τη χρόνια αυτή νόσο, αναφέρει νέα έρευνα με επικεφαλής τον Dr. Ariel Leung, του Saint Agnes Medical Center στο Fresno.

Ο Leung δήλωσε οτι όταν το άσθμα που προκαλείται από τη σεξουαλική επαφή εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται κατάλληλα, οι αλλεργιολόγοι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής- ακόμα και τον γάμο των ασθενών τους.

Οσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης κρίσης άσθματος, το έντονο σεξ είναι παρόμοιο με το να ανεβαίνει κάποιος 2 σκάλες.

Tα ίδια μέτρα που κρατούν μακριά το άσθμα κατά την άσκηση μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην αποφυγή κρίσης άσθματος λόγω σεξουαλική επαφής.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη βιβλιογραφία για άρθρα σχετικά με τη σεξουαλική επαφή ως παράγοντα πρόκλησης κρίσης άσθματος και προέκυψαν λίγες έρευνες. Εντόπισαν όμως περισσότερες έρευνες για τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων και κρίσεων άσθματος από σπέρμα ή προφυλακτικά.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο του American College of Allergy, Asthma, and Immunology.

Ο Dr. Jonathan Romeo, που δεν συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ότι η βιβλιογραφία δεν περιέχει πολλά άρθα για το άσθμα ως προκλητικό παράγοντα. Η σχέση δεν αποτελεί έκπληξη. Κάθε σωματική ένταση έχει τη δυναμική να προκαλέσει κρίση άσθματος, δήλωσε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"