Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλουμε να περιορίσουμε τους απλούς υδατάνθρακες από τα καθημερινά μας πιάτα. Θα μειώσουμε τις θερμίδες που παίρνουμε, θα φροντίζουμε να μην υπάρχουν απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος, αλλά θα διατηρούμε και τα επίπεδα ενέργειάς μας πιο σταθερά. Όλα αυτά μπορούμε να τα καταφέρουμε με λίγες έξυπνες αλλαγές στη διατροφή μας, με σκοπό να μειώσουμε τις κενές θερμίδες από σάκχαρα.

Κουνουπίδι αντί για ρύζι

Βάλτε ένα κεφάλι κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ για να δημιουργήσετε μια εναλλακτική λύση για το ρύζι, χωρίς άμυλο. Αυτό αντικαθιστά ένα βαρύ σε υδατάνθρακες δημητριακό με ένα λαχανικό γεμάτο φυτικές ίνες στο πιάτο σας. Η γεύση του είναι εξίσου ουδέτερη, συνεπώς μπορείτε να το συνδυάσετε με τα πάντα.

Προτιμήστε απλό γιαούρτι

Τα γιαούρτια με γεύσεις σημαίνουν και επιπλέον σάκχαρα. Προσθέστε φρούτα και κανέλα σε ένα απλό γιαούρτι, και έχετε ένα εξίσου γλυκό γεύμα με μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Προτιμήστε βρώμη

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να ετοιμάσετε βρώμη μέσα σε 3 λεπτά. Αλλά και σε μια μικρή κατσαρόλα, δεν θα σας πάρει περισσότερα από 10 λεπτά για να ετοιμάσετε ένα πρωινό που θα σας προσφέρει πολύ ποιοτικούς υδατάνθρακες. Είναι ανώτερο διατροφικά σε σχέση με τα περισσότερα έτοιμα πρωινά που μπορούμε να πάρουμε έξω, αλλά και από τα επεξεργασμένα δημητριακά.

Οι ξηροί καρποί είναι φίλοι μας

Μικρές ποσότητες, αρκετές θερμίδες. Αλλά όλες αυτές οι θερμίδες είναι ωφέλιμες, μιας και οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσφέρουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Στην ουσία είναι μίνι-γεύματα, και η παρουσία τους μπορεί να ενισχύσει κάθε πιάτο.

Σόδα αντί για άλλα αναψυκτικά

Είναι καλύτερη ιδέα να πίνετε σόδα και να στύψετε μέσα λίγο λεμόνι αντί να αγοράσετε κάποιο άλλο αναψυκτικό. Οι χυμοί φρούτων, επίσης, δεν προσφέρουν πολλά παραπάνω από τη ζάχαρή τους. Είναι προτιμότερο να φάτε ολόκληρο το φρούτο για να πάρετε και τις φυτικές του ίνες.

Φτιάξτε δική σας σάλτσα

Οι έτοιμες σάλτσες του σούπερ μάρκετ, όπως και τα έτοιμα dressing για σαλάτες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης - καθώς και αλατιού. Είναι καλύτερο να φτιάξετε μια απλή σάλτσα στο σπίτι, με υλικά που γνωρίζετε και μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νεότερο αντιβιοτικό φάνηκε αποτελεσματικό για δύσκολες λοιμώξεις στο αίμα από σταφυλόκοκκο
Αντιγριπικός εμβολιασμός με ιατρική συνταγή - Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί
Η Bristol Myers Squibb στηρίζει τους πληγέντες από την καταστροφική κακοκαιρία στη Θεσσαλία