Στο φως έρχονται καθημερινά τα ελλείμματα του δημόσιου συστήματος Πρόνοιας, τα οποία ανακινήθηκαν με αφορμή την Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, 11 ακόμη παιδιά φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή, για περισσότερους από δύο μήνες, στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Η νέα αυτή περίπτωση έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής, σύμφωνα με την οποία 12 κακοποιημένα παιδιά εγκαταλείπονται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης από μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

"Θεωρούσαμε ότι το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά είναι μόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Και όμως, δεν είναι έτσι", αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως εξηγεί, η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκοκομείου "Αττικόν" είναι δυναμικότητας 33 κλινών και μία στις τρεις διατίθεται για τη φιλοξενία των 11 παιδιών, τα οποία είναι ηλικίας από μηνών έως 16 ετών.

"Εισάγονται παιδιά με σοβαρές παθήσεις και αναγκάζονται να νοσηλευθούν σε ράντζα, με δύο νοσηλεύτριες στη βάρδια", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

"Τρέμουν στην ιδέα μη συμβεί κάτι στα παιδιά προς φύλαξη, καθώς η κλινική είναι ανοικτή. Μπορεί να φύγουν λάθρα από το νοσοκομείο, μπορεί να τα κλέψουν".

Ο κ. Γιαννάκος απευθύνει τα εξής ερωτήματα: "Ποιός φέρει την ευθύνη; Πού είναι οι προνοιακές μονάδες; Ποιός θα τρέξει τις διαδικασίες αναδοχής ή υιοθεσίας; Ποια η τύχη των παιδιών με εισαγγελική εντολή χωρίς σχολείο, χωρις προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, χωρίς τους κατάλληλους επαγγελματίες Υγείας";

Όπως αναφέρει, τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν το θέμα, καθώς δεν είναι αυτό το έργο τους.

Ζητεί ενίσχυση των δημόσιων προνοιακών μονάδων με προσωπικό, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΜΚΟ και των ιδιωτικών προνοιακών δομών και τα όσα μπορεί να κρύβονται "πίσω από την βιτρίνα"...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο