Ανάλυση ερευνών για τη δυσμηνόρροια έδειξε ότι η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σημαντικά, ιδιαίτερα αυτή με πολύ κρέας,  ζάχαρη, αλάτι και καφέ-όλα έχουν  συνδεθεί με φλεγμονή.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο συνέδριο της North American Menopause Society (NAMS).

Διατροφή με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λίγα επεξεργασμένα τρόφιμα  και ζάχαρη φάνηκε να μειώνει τη φλεγμονή, που συνδέεται με τον πόνο.

Σε γενικούς όρους, αυτές οι έρευνες διαπίστωσαν ότι διατροφή με πολλά ωμέγα -6 λιπαρά οξέα προάγει τη φλεγμονή και τροφές με πολλά ωμέγα-3 τη μειώνου. Οι μυες της μήτρας συσπώνται λόγω των προσταγλανδινών που είναι ενεργές σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Όταν μέτρησαν τον δείκτη Dietary Inflammatory Index, φάνηκε ότι όσες γυναίκες ακολουθούσαν διατροφή vegan είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά φλεγμονής.

Η Serah Sannoh, του Rutgers University, δήλωσε ότι η γνώση για τροφές που αυξάνουν ή μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία αυξάνει ή μειώνει τον πόνο περιόδου, αποκάλυψε ότι η διατροφή είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στο αποτέλεσμα της υγείας -που συχνά παραλείπεται.

Ελπίζει, η νέα έρευνα να βοηθήσει κοπέλες με δυσμηνόρροια να μειώσουν τον πόνο που νιώθουν και να ρίξει φως στη σημασία επιλογών ολιστικής αγωγής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή διαγνωστικού πρωτοκόλλου για τη διάγνωση και παρακολούθηση της οστεοπόρωσης
Μεταμοσχευμένοι ανέβηκαν στον Όλυμπο με τους γιατρούς τους για ένα μήνυμα ζωής
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Αθλητική καρδιά''