Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας που οργανώθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μπάρκη στην Αθήνα στις 3-6 Νοεμβρίου 2022. Η θεματολογία ήταν πλούσια καλύπτοντας όλα τα πεδία της κλινικής Δερματολογίας παίδων και ενηλίκων, αλλά και της Αισθητικής Δερματολογίας και Δερματοχειρουργικής.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν  τα τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα αναφορικά με την Ψωριασική νόσο και τις νεότερες θεραπείες, τους υποπληθυσμούς και τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, αλλά και τις νεότερες εξελίξεις όπως παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας.

Στο δορυφορικό συμπόσιο της UCB, με συμμετέχοντες πάνω από 120 Δερματολόγους μέλη της ΕΔΑΕ,παρουσιάστηκε η νέα θεραπεία που πρόκειται να είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας από τις αρχές του 2023. Με προεδρείο τον πρόεδρο της ΕΔΑΕ κ. Μπάρκη και τον καθηγητή και Διευθυντή της Α κλινικής του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός κ. Στρατηγό και ομιλήτριες τις καθηγήτριες κ. Σωτηρίου και κ. Απάλλα, αναλύθηκαν τα δεδομένα των κλινικών μελετών και ο μοναδικός μηχανισμός δράσης του νέου αυτού βιολογικού παράγοντα, αναστολέα των ιντερλευκινών17Α και F, του Bimekizumab.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των φάσης 3 κλινικών μελετών φάσης 3 που αναδεικνύουν την υψηλή αποτελεσματικότητα (πλήρη δερματική κάθαρση την εβδομάδα 16),την ταχεία επίτευξη της αποτελεσματικότητας από την πρώτη έγχυση (εβδομάδα 4), καθώς και τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος έως και τα 3 έτη.

«Οι Δερματολόγοι αξιολογούμε συνήθως τους ασθενείς 4 μήνες από την έναρξη της θεραπείας ενώ οι ασθενείς θα επιθυμούσαν πλήρη δερματική κάθαρση 4 εβδομάδες μετά την έναρξη του φαρμάκου. Το Bimekizumab επιτυγχάνει σε 7 στους 10 ασθενείς 75% βελτίωση του δείκτη βαρύτητας ψωρίασης σε 4 μόλις εβδομάδες», δήλωσε η κ. Απάλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας Α.Π.Θ.

«Τα δεδομένα 3ετίας του Bimekizumab ανέδειξαν διατήρηση του υψηλού ποσοστού πλήρους δερματικής κάθαρσης έως και 144 εβδομάδες μετά την έναρξη του φαρμάκου», δήλωσε η κ. Σωτηρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Α΄ Δερματολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία του κ. Κοκολάκη, Δερματολόγου Αφροδισιολόγου και διευθυντή του τμήματος Κλινικών Μελετών και Έρευνας στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, συμπλήρωσε την παρουσίαση επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα των κλινικών μελετών με περιστατικά υπό Bimekizumab από την καθ’ ημέρα πράξη στη Γερμανία όπου το φάρμακο είναι ήδη διαθέσιμο με εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύ καλό προφίλ ασφαλείας.

«Η χορήγηση Bimekizumab σε ασθενείς με ανθεκτική σε προηγηθείσες βιολογικές θεραπείες ψωρίαση, επέδειξε γρήγορο αποτέλεσμα και πλήρη δερματική κάθαρση ακόμα και σε δύσκολες στη θεραπεία περιοχές», δήλωσε ο κ. Κοκολάκης.

Το ενδιαφέρον των Δερματολόγων ήταν έντονο και εκδηλώθηκε με ένα εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε το Δορυφορικό Συμπόσιοαναφορικά με το κλινικό όφελος στον ασθενή και τη διαφοροποίηση του Bimekizumabαπό τα ήδη διαθέσιμα στοχευμένα φάρμακα με το Προεδρείο να δηλώνει ότι το Bimekizumab είναι«ένα καινοτόμο φάρμακο με μοναδικό μηχανισμό δράσης».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Έδιωξαν από το Κέντρο Υγείας γυναίκα με χαμηλό οξυγόνο και πέθανε
Κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού σε ταξίδι με αεροπλάνο
Πού βρίσκονται οι πιο θεριακλήδες στον κόσμο