Τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών και των εφήβων στη Γερμανία αυξήθηκαν ελαφρώς το 2020 και το 2021 παρά την παρατεταμένη πανδημία κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε αρνητική επίδραση της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (ΡΚΙ)

Το Ινστιτούτο ανέλυσε στοιχεία από τις ιατρικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα σχολεία των παιδιών αλλά και στοιχεία τιμολόγησης από τους συλλόγους ιατρών της υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας για να προσδιορίσει τα ποσοστά εμβολιασμού στη Γερμανία και δημοσίευσε τα αποτελέσματα την 1η Δεκεμβρίου στο "Επιδημιολογικό Δελτίο".

Εξετάστηκαν όλοι οι συνήθεις εμβολιασμοί για παιδιά και εφήβους που συνιστώνται από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO), συμπεριλαμβανομένων της διφθερίτιδας, του τετάνου, του ροταϊού, της ιλαράς, της ερυθράς και του πνευμονιόκοκκου.

Σύμφωνα με το RKI, η υποχρεωτική απόδειξη της ανοσίας κατά της ιλαράς για τα παιδιά των παιδικών σταθμών και των σχολείων από το 2020 είχε συνολικά θετική επίδραση στο ποσοστό εμβολιασμού.

"Τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της ιλαράς αυξήθηκαν το 2020 και το 2021, ιδίως μεταξύ των μικρών παιδιών", αναφέρει η Αρχή. "Ο λόγος γι' αυτό θα μπορούσε να είναι η έναρξη ισχύος του νόμου για την προστασία από την ιλαρά τον Μάρτιο του 2020".

Εδώ, ο πρώτος εμβολιασμός κατά της ιλαράς καταγράφηκε στο 97,5% των παιδιών κατά το έτος μελέτης 2020 και ο δεύτερος εμβολιασμός κατά της ιλαράς καταγράφηκε επίσης στο 93,2%.

Συνολικά, τα ποσοστά εμβολιασμού για τους περισσότερους από τους εμβολιασμούς που συνιστώνται για περισσότερα από 20 χρόνια βρίσκονται "σε καλό επίπεδο κατά τη στιγμή των εξετάσεων για την εισαγωγή στο σχολείο", σύμφωνα με το RKI.

Ωστόσο, οι τρέχουσες αναλύσεις δείχνουν επίσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στον εμβολιασμό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε το RKI.

"Τα παιδιά στη Γερμανία συχνά εμβολιάζονται πολύ αργά ή όχι πλήρως. Ορισμένα παιδιά δεν έκαναν καθόλου εμβόλια. Έτσι, οι εθνικά ή διεθνώς καθορισμένοι στόχοι δεν επιτυγχάνονται για κανέναν εμβολιασμό."

Πρόσφατα, αναλύσεις του ασφαλιστικού ταμείου DAK είχαν δείξει ότι οι εμβολιασμοί μεταξύ των παιδιών και των εφήβων είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την Έκθεση για τα παιδιά και τη νεολαία, πέρυσι έγιναν 11% λιγότεροι εμβολιασμοί από ό,τι το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης την τελευταία τριετία
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς