Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού κυμαίνονται σήμερα πάνω από το επίπεδο των πιο σοβαρών κυμάτων γρίπης στην Γερμανία

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) εκτιμά ότι ο επιπολασμός των οξέων αναπνευστικών λοιμώξεων στον γερμανικό πληθυσμό είναι εξαιρετικά υψηλός. "Οι τιμές είναι σήμερα ακόμη και πάνω από το επίπεδο των προηγούμενων ετών στην κορύφωση των σοβαρών κυμάτων γρίπης", αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση της ομάδας εργασίας για τη γρίπη.

Το RKI εκτιμά ότι περίπου 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία υπέφεραν από λοίμωξη του αναπνευστικού την ημερολογιακή εβδομάδα

Τα στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται με τη βοήθεια των στοιχείων που αφορούν τους πολίτες, σχετίζονται με την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση, τα στοιχεία αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, θεωρείται ότι συνολικά περίπου 9,5 εκατομμύρια οξείες αναπνευστικές ασθένειες εμφανίστηκαν στον πληθυσμό κατά τη διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας - ανεξάρτητα με την επίσκεψη σε γιατρό.

Ο αριθμός των επισκέψεων για αναπνευστικές παθήσεις την εν λόγω εβδομάδα ήταν "πάνω από τις τιμές των προηγούμενων ετών αυτή την εποχή και σε ένα εύρος που κατά τα άλλα επιτυγχάνεται μόνο σε εβδομάδες αιχμής των ισχυρών κυμάτων γρίπης", αναφέρει συγκεκρινένα το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Το γεγονός αυτό καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις λοιμώξεις από γρίπη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά και αναφέρθηκαν στο RKI σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις για την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 27.200, που αποτελεί επίσης μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων λόγω λοίμωξης από γρίπη ανέρχεται σε 30.

Τα στοιχεία αναφοράς αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα της πραγματικής κατάστασης. "Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά κάτω των δύο ετών, η συνεχιζόμενη δραστηριότητα του RSV προκαλεί επίσης έκτακτες επισκέψεις σε γιατρούς και εισαγωγές σε νοσοκομεία", γράφει το RKI. 

Αύξηση της γρίπης και υψηλή δραστηριότητα του RSV αναφέρονται επίσης από άλλες χώρες της Ευρώπης. Εν τω μεταξύ, το αναλογικό ποσοστό στην CoViD - 19 "συνέχισε να σταθεροποιείται" την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας