Η ψωρίαση είναι μια πάθηση που μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή αυτού που πάσχει πολύ δύσκολη, καθώς και να προκαλέσει πολύ άγχος και αρνητικά συναισθήματα. Και αυτά είναι τα τελευταία πράγματα που χρειάζεται κάποιος όταν ταξιδεύει και προσπαθεί να χαλαρώσει για λίγες ημέρες.

Αυτές είναι μερικές πολύ πρακτικές συμβουλές για να νιώθετε προετοιμασμένοι και να μην αισθανθείτε περιττό στρες αν ταξιδεύετε με ψωρίαση.

Η ενυδατική κρέμα είναι ο καλύτερός σας φίλος

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, προμηθευθείτε κάποια κρέμα σε μικρότερη συσκευασία. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε την αγαπημένη σας ενυδατική μαζί στο ταξίδι, μιας και η ξηροδερμία μπορεί να σας ενοχλήσει. Χρησιμοποιήστε την όσο συχνά χρειάζεστε για να νιώθετε άνετα.

Δεν ξεχνάμε τα φάρμακα

Αν λαμβάνετε φάρμακα, φροντίστε να τα έχετε πάντα μαζί σας, για να γλιτώσετε ακόμα και τη σκέψη ότι μπορεί να χαθούν μαζί με τη βαλίτσα σας - πολύ κοινή ανησυχία, άσχετα που δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Οι περισσότερες φαρμακευτικές κρέμες παράγονται σε συσκευασίες που μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Ντυνόμαστε έξυπνα

Φαρδιά, άνετα ρούχα που μπορούμε να φορέσουμε σε στρώσεις και να κάνουμε τις ανάλογες προσθαφαιρέσεις - όταν νιώθουμε πιο άνετα ή όταν αλλάζει η θερμοκρασία, για παράδειγμα. Προτιμήστε τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και όχι κάτι στενό που θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση της ψωρίασης.

Βάζουμε στο πρόγραμμα και την ξεκούραση

Ειδικά αν ταξιδεύετε για διακοπές, μπορεί να είναι ωραία ιδέα να είστε όλη μέρα στον δρόμο για να δείτε όσα θέλετε, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξεκουραστείτε και από το στρες την καθημερινότητας. Μην χάσετε ύπνο αυτές τις μέρες, και αν αισθάνεστε έξτρα κουρασμένοι, ίσως θα ήταν καλό να κάνετε λιγότερα πράγματα στις διακοπές και να περάσετε περισσότερο χρόνο με απλή ξεκούραση.

Αξιοποιούμε τεχνικές αντι-στρες

Είναι καλό να έχετε δοκιμάσει μερικές για να δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς - διάβασμα, διαλογισμός, ασκήσεις αναπνοής ή γυμναστική. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι αν νιώσετε τα επίπεδα στρες σας να αυξάνονται, έχετε άμεση πρόσβαση σε κάποιο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ανάσα και να δείτε την κατάσταση ψύχραιμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”