Κοντά σε συμφωνία για την  εξαγορά της Horizon Therapeutics είναι η Amgen, σε μια συναλλαγή αξίας 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, καθώς το ξεπούλημα μετοχών υγειονομικής περίθαλψης δημιουργεί ελκυστικούς στόχους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια και της Horizon, η οποία έχει την έδρα της στην Ιρλανδία, θα σήμαινε το μεγαλύτερο φαρμακευτικό ντιλ από τότε που η AstraZeneca αγόρασε την Alexion για 39 δισ. δολάρια πέρυσι.

Η εξαγορά θα έδινε στην Amgen πρόσβαση στον αγωγό φαρμάκων της Horizon για σπάνιες αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις ασθένειες.

Η Horizon είπε τον περασμένο μήνα ότι βρισκόταν σε συνομιλίες εξαγοράς με τρεις πιθανούς μνηστήρες, μεταξύ των οποίων η Johnson & Johnson και η Sanofi. Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε την Κυριακή ότι είχε αξιολογήσει τη συμφωνία και αποφάσισε ότι η τιμή δεν ήταν σωστή.

Η πιθανή συμφωνία έρχεται αμέσως μετά την εξαγορά 3,7 δισ. δολαρίων από την Amgen της ChemoCentryx, μιας εταιρείας με έδρα το Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια που αναπτύσσει φάρμακα για φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες ασθένειες, καθώς και για τον καρκίνο.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα