Εν μέσω της μεγάλης αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί με την απόσχιση από το άρμα της, της εταιρείας γενόσημων Sandoz, η Νοvartis πούλησε πέντε από τα οφθαλμικά της φάρμακα στην εταιρεία οφθαλμοθεραπείας Harrow αντί του ποσού των 175 εκατ. δολ.

Η πώληση περιλαμβάνει τις οφθαλμικές σταγόνες για την αποκατάσταση μετά από επέμβαση καταρράκτη Ilevro και Nevanac, τις οφθαλμικές σταγόνες για τη βακτηριακή επιπεφυκίτιδα Vigamox, τις οφθαλμικές σταγόνες για τη φλεγμονή Maxidex και το ενέσιμο σκεύασμα Triesence. Η συμφωνία τοποθετεί την Ηarrow σε μια ηγετική θέση στην αγορά των οφθαλμικών φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Mark L. Baum, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Harrow.

Η συμφωνία πιθανότατα θα κλείσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ η Novartis θα εξακολουθήσει να κατέχει αυτά τα προϊόντα εκτός της αμερικάνικης αγοράς.

Από τον προηγούμενο μήνα, ξένα δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι η Novartis σκέφτεται να πουλήσει τις επιχειρήσεις της οφθαλμολογίας και των αναπνευστικών της φαρμάκων, καθώς αυτοί οι δύο τομείς δεν περιλαμβάνονται στους πέντε θεραπευτικούς τομείς που στοχεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος της πολυεθνικής, Vas Narasimhan, MD.

Παράλληλα, τρέχει και όπως φαίνεται ολοκληρώνει τον προγραμματισμένο χωρισμό της από τη Sandoz.

Η πώληση στην Ηarrow είναι η τελευταία κίνηση της Novartis για τη συρρίκνωση της παρουσίας της στην οφθαλμολογία. Υπενθυμίζεται ότι το 2019, ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός αποχώρησε και από τη μονάδα φροντίδας ματιών, την Alcon. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο