Τα σκυλιά και οι γάτες λατρεύουν το παιχνίδι. Και όταν ξαφνικά στο σαλόνι εμφανίζεται ένα τεράστιο νέο παιχνίδι, με έξτρα μικρότερα παιχνίδια κρεμασμένα πάνω του και με φωτάκια να αναβοσβήνουν... ναι, είμαστε λίγο καταδικασμένοι, επειδή τα κατοικίδιά μας θα πάθουν ψύχωση με αυτό το νέο παιχνίδι. Και για να αποφύγουμε τα πολλά, διαφορετικά και όχι πάντα αστεία ατυχήματα που μπορεί να συμβούν, ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Αγοράστε ψεύτικο δέντρο

Πολύ σημαντικό, επειδή οι αληθινές πευκοβελόνες που θα πέφτουν στο πάτωμα είναι επικίνδυνες για τα κατοικίδιά σας. Επίσης, η έντονη μυρωδιά του δέντρου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ηλικιωμένους σκύλους ή σε ζωάκια με αναπνευστικά προβλήματα.

Σκεφτείτε τη θέση

Όσο πιο δύσκολη κάνετε για το ζώο σας την πρόσβαση στο δέντρο, τόσο το καλύτερο. Ειδικά για τις γάτες, φροντίστε να μην υπάρχει κοντά κάποιο βολικό σημείο για να πηδήξουν πάνω στο δέντρο και να φέρουν την καταστροφή. Εναλλακτικά, ένα μικρότερο, επιτραπέζιο δέντρο που μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάποιο ψηλό ράφι και δεν θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα αν έπεφτε.

Ασφαλίστε το δέντρο

Χρησιμοποιήστε μια βάση δέντρου με αρκετό βάρος και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και δεν γέρνει. Και στερεώστε το δέντρο στον τοίχο ή στην οροφή με σπάγγο σε γιορτινά χρώματα.

Κάντε τα ζώα να μισήσουν το δέντρο

Δύο πράγματα που μισούν πολλά κατοικίδια: Αλουμινόχαρτο και μυρωδιά εσπεριδοειδών. Τυλίξτε τη βάση του δέντρου με το αλουμινόχαρτο για να λειτουργεί ως μπαμπούλας για τα ζώα, και ψεκάστε ένα σπρέι με άρωμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Παίξτε με τα κατοικίδιά σας

Είναι πολύ εύκολο για τα ζώα μας να νιώσουν παραμελημένα στις γιορτές, όσο ασχολούμαστε με τις πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις που προκύπτουν αυτές τις μέρες. Και αυτό μεταφράζεται σε έξτρα ενέργεια. Παίξτε με το κατοικίδιό σας, μην αμελείτε τη βόλτα του σκύλου σας και όταν καλείτε κόσμο στο σπίτι, μην ξεχνάτε ότι αυτό μπορεί να αγχώνει το ζώο. Δώστε του την επιπλέον φροντίδα που χρειάζεται για να μην ξεσπάει.

Μην αφήσετε για μέρες το ζώο με το δέντρο μόνο στο σπίτι

Αν σκοπεύετε να φύγετε για διακοπές αρκετές μέρες, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην στολίσετε καν. Το ζώο σας κάποια στιγμή θα ξεπεράσει οποιονδήποτε φόβο του προκαλεί ο όγκος του δέντρου, και θα πλησιάσει για να παίξει. Αν δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος μόνιμα στο σπίτι, είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάτι θα πάει στραβά.

Όχι στα γυάλινα στολίδια

Υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περισσότερο αυτό, βέβαια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’