Ερευνητές του University of Waterloo αναπτύσσουν νέο επίθεμα που θα μπορούσε να προσφέρει σε ανθρώπους με διαβήτη προσιτή, ανώδυνη εναλλακτική επιλογή ακριβείας έναντι της συμβατικής μεθόδου που απαιτεί τρύπημα του δαχτύλου.

Επίσης οι μετρήσεις του επιθέματος θα μπορούσαν να μεταφέρονται στα smartphone των ανθρώπων.

Μετά από 3 χρόνια έρευνας, η ομάδα τελειοποιεί το φορετό επίθεμα που χρησιμοποιεί εκατοντάδες μικροσκοπικές μικροβελόνες για να εντοπίζει τα επίπεδα γλυκόζης.

Ο Peyman Ghavami Nejad, δήλωσε ότι αυτό θα βελτιώσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με διαβήτη, οδηγώντας σε πιο εξατομικευμένη λήψη φαρμάκων.

Αν και κυκλοφορούν διάφορα επιθέματα παρακολούθησης εδώ και χρόνια ο Ghavami Nejad δήλωσε οτι το επίθεμα είναι το πρώτο του είδους του.

Υπάρχουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα στο νέο επίθεμα-για παράδειγμα οι ασθενείς μπορούν να το εφαρμόσουν μόνοι τους.

Θα είναι εξαιρετικά μικρό- ένα τετραγωνικό εκατοστό- ώστε να το φορά κάποιος διακριτικά στο χέρι.

Επειδή χρησιμοποιεί υλικά χαμηλού κόστους, θα είναι πιο οικονομικό σε σχέση με άλλα διαθέσιμα που μπορούν να κοστίζουν έως 4.800 δολάρια το χρόνο και θα μπορεί να αγοράζεται χωρίς συνταγή. Θα μπορούσε επίσης να δίνει πιο ακριβείς και συνεχείς μετρήσεις για 14 ημέρες.

Παράλληλά ο Dr. Peter Levine, αναπτύσσει ηλεκτρονική πλατφόρμα μινιατούρα, που θα στέλνει ασύρματα τις μετρήσεις από τις μικροβελόνες στα smartphone των χρηστών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Advanced Healthcare Materials.

Πηγές:
Advanced Healthcare Materials.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Oι νεφροπαθείς έφτασαν το θέμα των οδοιπορικών στο γραφείο του πρωθυπουργού
Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου
Εαρινές ημέρες Ρευματολογίας 2024, στα Μετέωρα