Σε μια περίοδο που καταγράφεται σημαντική αύξηση στις κακουργηματικές πράξεις κακοποίησης παιδιών, ειδικά στις μικρές ηλικίες και αύξηση του ποσοστού της φτώχειας στην Ελλάδα, φτάνοντας το 29,5% και με μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στα παιδιά 17 ετών και κάτω, η συμβολή όλων μετράει.

Ετσι λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα, η Ελληνική Ρευματολογική  Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) αντικαθιστά το δείπνο που παραδοσιακά προσφέρεται στο πλαίσιο του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της που αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε από 8-11 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα, με μια Προσφορά Αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη!

Φροντίζει για το χριστουγεννιάτικο γεύμα και τα δώρα των παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, τα οποία θα παραδοθούν σε συνάντηση της Προέδρου της ΕΡΕ κα. Καταξάκη και του διευθυντή του χωριού κ. Λεμονή. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μυρωδιές του οικογενειακού τραπεζιού μια γιορτινή ημέρα και τις υπέροχες αναμνήσεις που θα χαραχθούν στην ψυχή κάθε παιδιού σαν φυλαχτό για την ενήλικη του ζωή.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος φιλοξενούν και φροντίζουν έμπρακτα παιδιά που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, δίνοντας τους την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια.

Πιστεύουν ότι κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Υποστηρίζουν ενεργά το θεσμό της Αναδοχής στο πλαίσιο του σχετικού Νόμου και συνεργάζονται στενά με τις Περιφέρειες της χώρας και δημόσιους φορείς παιδικής προστασίας, με σκοπό την προώθηση της Αναδοχής και την αποκατάσταση σε οικογενειακό περιβάλλον φροντίδας των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς τους φορείς.

Για τα παιδιά που δεν μπορούν να αποκατασταθούν σε ανάδοχες ή θετές οικογένειες και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, παρέχουν φροντίδα σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν σε ολιγομελείς οικογένειες, με την παρουσία ενός σταθερού προσώπου φροντίδας και την πλαισίωση από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των παιδιών. Όλα τα βιολογικά αδέλφια παραμένουν μαζί και ζουν στο ίδιο σπίτι, έτσι ώστε να μοιράζονται ένα κοινό παρελθόν και να δημιουργούν ένα κοινό μέλλον.

Η Ελληνική Ρευματολογική  Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ ) αυτές τις γιορτές θα είναι δίπλα στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα