Με το Infektopedia, η Γερμανική Εταιρεία Λοιμωξιολογίας (DGI) παρέχει έναν ανεξάρτητο, διαδικτυακό οδηγό για τη διαχείριση της γνώσης σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμωδών νοσημάτων. Εκεί μπορούν επίσης να βρεθούν οι δόσεις αντιβιοτικών για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Ο διαδικτυακός οδηγός Infektopedia έχει ως στόχο να διευκολύνει τους γιατρούς να λαμβάνουν ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις σε περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών.

Παρόλο που η νέα βάση δεδομένων  απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς, είναι επίσης ενδιαφέρουσα από φαρμακευτικής άποψης. Η επαγγελματική ένωση υπόσχεται να διευκολύνει τους επαγγελματίες υγείας να έχουν "πρόσβαση σε τεκμηριωμένες, επαληθευμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες στον τομέα της λοιμωξιολογίας". Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατή η ταχύτερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων σε μολυσματικές ασθένειες - για παράδειγμα, κατά τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών.

Σύμφωνα με την DGI, το περιεχόμενο καταρτίστηκε και καταρτίζεται σε συνεργασία με πολυάριθμους εμπειρογνώμονες και ειδικούς, αλλά οι χρήστες καλούνται επίσης να εκφράσουν την κριτική και τα σχόλιά τους για τα αντίστοιχα κεφάλαια και να τα συζητήσουν επαγγελματικά.

Επί του παρόντος, ο ο διαδικτυακός οδηγός  περιλαμβάνει 25 κεφάλαια σχετικά με κλινικά σημαντικές λοιμώδεις νόσους, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, των διαρροϊκών νόσων και της πνευμονίας. Κάτω από τον τίτλο "Θεραπεία", υπάρχουν επίσης πίνακες με τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας και της διάρκειας χρήσης. Η επέκταση του δικτυακού τόπου βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Δεδομένου ότι διαθέτουμε ελεύθερα τις γνώσεις μας, τις οποίες έχουμε αποκτήσει επί πολλά χρόνια, στην Infektiopedia, απαλλάσσουμε τους γιατρούς από το να ανακαλύπτουν κάθε φορά τον τροχό. Προσφέρουμε επίσης πλήρη διαφάνεια και ανεξαρτησία, κάτι που είναι σημαντικό για τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων", λέει ο καθηγητής Dr. Janne Vehreschild, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.