Αυτοκίνητα, αεροπλάνα και τραίνα

Ξεκινώντας από τα 50 ντεσιμπέλ, ο θόρυβος από το κυκλοφοριακό μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και την πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας. Για κάθε 10 ντεσιμπέλ αύξηση οι πιθανότητες καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συνδέεται με την αντίδραση του σώματος στο στρες.

Ημικρανία

Δεν είναι σαφής η αιτία αλλά είναι πιο πιθανό να υποστεί κάποιος εγκεφαλικό, πόνο στο θώρακα και καρδιακή προσβολή όταν έχει ημικρανίες- ιδιαίτερα με αύρα. Αν η καρδιοπάθεια υπάρχει σε μια οικογένεια ή κάποιος έχει καρδιακό πρόβλημα ή εγκεφαλικό ενδεχομένως μπορεί να μην επιθυμεί να λάβει φάρμακα που ονομάζονται τριπτάνες για τις ημικρανίες, επειδή στενεύουν τα αγγεία. Ελέγξτε με τον γιατρό σας για τον καλύτερο τρόπο ελέγχου και αντιμετώπισης των πονοκεφάλων σας.

Παιδιά

Οι γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες για καρδιοπάθεια και οι πιθανότητες αυξάνονται ελαφρά με κάθε παιδί. Επειδή αυτό ισχύει για τα δυο φύλα, η βιολογία πιθανόν δεν ευθύνεται.

Όμως, γυναίκες των οποίων η εμμηνορρυσία άρχισε πριν την ηλικία τω 12 ή σταμάτησε πριν τα 47 είναι πιο πιθανό να υποστούν εγκεφαλικό και καρδιακή νόσο. Ο κίνδυνος των γυναικών επίσης αυξάνεται αν είχαν αποβάλει ή είχαν αφαιρέσει τις ωοθήκες ή τη μήτρα τους.

Το κοντό ανάστημα

Για κάθε 6,3 εκατοστά χαμηλότερο ύψος από τον μέσο όρο, η πιθανότητα καρδιοπάθειας αυξάνει περίπου κατά 8%. Άνθρωποι με χαμηλότερο ανάστημα τείνουν να έχουν υψηλότερη χοληστερόλη και τριγλυκερίδια. Είναι πιθανό οι τρόποι που το σώμα ελέγχει το ύψος και τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια να αλληλοκαλύπτονται κάπως.

Είναι επίσης πιθανό ότι το να έχει κάποιος χαμηλότερο ανάστημα να οδηγεί σε λιγότερο υγιεινές επιλογές και συνήθειες.

Μοναξιά

Το να έχει κάποιος λίγους φίλους ή να είναι δυστυχισμένος με τις σχέσεις του αυξάνει τις πιθανότητες καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου όσο και το παθητικό κάπνισμα. Το να αισθάνεται μοναξιά έχει συνδεθεί με υπέρταση και άλλες επιδράσεις του στρες. Η συμμετοχή σε αθλητική ομάδα προσφέρει άσκηση και ισχυρότερο κοινωνικό δίκτυο -κάτι που συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου.

Φάρμακα για τη ΔΕΠΥ

Αν και φάρμακα για τη ΔΕΠΥ όπως dextroamphetamine και methylphenidate ενδεχομένως μπορεί να βοηθούν στη συγκέντρωση, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.

Με τον καιρό αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα.

Πολλές ώρες στην εργασία

Περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται τουλάχιστον 55 ώρες την εβδομάδα έχουν καρδιοπάθεια έναντι όσων εργάζονται 35-40 ώρες.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα παραγόντων όπως περισσότερο στρες, περισσότερη καθιστική ζωή- όπως μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, για παράδειγμα.

Αν κάποιος ξενυχτά δουλεύοντας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίσει τον εαυτό του για να αποφύγει καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό.

Ουλίτιδα

Βακτήρια από το στόμα περιλαμβανομένης περιοδοντικής νόσου μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα και να ξεκινήσουν φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών, που μπορεί να οδηγήσει σε αρτηριοσκλήρυνση.

Ερευνες δείχνουν ότι η αντιμετώπιση της ουλίτιδας μπορεί να μειώσει το επίπεδο δείκτη φλεγμονής (CRP) στο αίμα. Οι γιατροί χρησιμοποιούν αυτή τη μέτρηση μαζί με τα επίπεδα χοληστερόλης για να προβλέψουν καρδιακά συμβάντα, όπως καρδιακή προσβολή.

Προβλήματα στην παιδική ηλικία

Καταστάσεις όπως η βία, ο εκφοβισμός και η κακοποίηση όταν κάποιος είναι νεότερος, έχουν συνδεθεί με υπέρταση, παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2 στους ενήλικες.

Αυτά τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιοπάθεια. Το συνεχιζόμενο στρες νωρίς στη ζωή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού. Μπορεί ενδεχομένως επίσης να τα καταπολεμά με ανθυγιεινούς τρόπους και να αισθάνεται ανασφαλής ενώ μεγαλώνει.

Γρίπη

Ερευνα του  2018 ανακάλυψε ότι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με καρδιακή προσβολή 6 φορές πιο συχνά την εβδομάδα μετά τη διάγνωση γρίπης σε σχέση με τον χρόνο πριν και μετά.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για την αιτία. Μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται ότι όταν κάποιους καταπολεμά μια λοίμωξη το αίμα γίνεται περισσότερο κολλώδες και εμφανίζει θρόμβους πιο εύκολα. Ενδεχομένως μπορεί να συνδέεται με τη φλεγμονή.

Ευερεθιστότητα

Κάποιος έχει 5 φορές περισσότερε πιθανότητες να υποστεί καρδιακή προσβολή μετά από ξέσπασμα θυμού. Τις 2 ώρες μετά το ξέσπασμα οργής οι πιθανότητες εγκεφαλικού ή ταχυπαλμίας αυξάνονται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση