Η Geron Corp. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το πειραματικό της φάρμακο κατά του καρκίνου στο αίμα βοήθησε περισσότερους ασθενείς να πετύχουν ανεξαρτησία από μεταγγίσεις αίματος σε σύγκριση με  placebo, σε δοκιμή τελικού σταδίου.

Η Geron ανακοίνωσε ότι το imetelstat, μελετήθηκε σε ασθενείς με ένα είδος μυελοδυσπλαστικού συνδρόμου. Ασθενείς με τη νόσο χρειάζονται συχνές μεταγγίσεις για την αντιμετώπιση της αναιμίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αιτήσεις έγκρισης στις ΗΠΑ στα μέσα του έτους και στην Ευρώπη στο δεύτερο ήμισυ του έτους και αναμένει να κυκλοφορήσει το φάρμακο το 2024.

Σχεδόν το 40% των  118 ασθενών που έλαβαν το φάρμακο είχαν ανεξαρτησία από τη μετάγγιση για 8 εβδομάδες σε σύγκριση με 15% των 60 ασθενών που έλαβαν  placebo, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Tα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι αγωγή με το φάρμακο ενδεχομένως μπορεί να αλλάξει την πορεία της νόσου, δήλωσε ο Faye Feller.

Tο φάρμακο πέτυχε επίσης τον δευτερεύοντα στόχο του, με 28% των ασθενών που το χρησιμοποίησαν να μη χρειάζονται μετάγγιση για 24 εβδομάδες σε σύγκριση με 3,3% ασθενών που έλαβαν placebo.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν στη δοκιμή τελικού σταδίου ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες δοκιμές, με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και λευκών αιμοσφαιρίων να είναι οι πιο κοινές.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα