Ερευνητές του Baylor College of Medicine εξέτασαν καλύτερο τρόπο χορήγησης φαρμάκων, που δεν απαιτεί ενέσεις και θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολος όσο η λήψη ενός χαπιού. Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Η Dr. Christine Beeton, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν αγαπούν τις ενέσεις. Εξετάστηκε η πιθανότητα χρήσης των προβιοτικών βακτηρίων Lactobacillus reuteri ως νεα μέθοδος χορήγησης φαρμάκων από του στόματος, για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ζώα.

Η Beeton συνεργάστηκε με τον  Dr. Robert A. Britton, του οποίου το εργαστήριο ανέπτυξε τα εργαλεία και την τεχνική γενετικής τροποποίησης προβιοτικών βακτηρίων για την παραγωγή και απελευθέρωση ουσιών. Στη νέα έρευνα επέλεξαν το προβιοτικό ο L. reuteri για την έκκριση του πεπτιδίου ShK-235 που λαμβάνεται από τοξίνη θαλάσσιας ανεμώνης.

Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δήλωσε η Beeton.

Καθημερινή χορήγηση αυτών των βακτηρίων που εκκρίνουν πεπτίδια που ονομάζονται LrS235, μείωσε σημαντικά κλινικά σημάδια νόσου, όπως φλεγμονή αρθρώσεων, καταστροφή χόνδρων, και βλάβη οστών σε πειραματόζωα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα βακτήρια LrS235 και το πεπτίδιο ShK-235 που εκκρίνει, εντός του ζώου.

Ανακάλυψαν ότι μετά τη χορήγηση σε ποντικούς LrS235 που απελευθερώνει ShK-235, μπορούσαν να εντοπίσουν το ShK-235 στο κυκλοφορικό.

Ακόμα ένα λόγος που επελέγη το L. reuteri είναι ότι δεν παραμένει μόνιμα στο έντερο.

Τα βακτήρια θα μπορούσαν να αποθηκεύονται σε κάψουλες που μπορούν να διατηρηθούν στον πάγκο της κουζίνας, δήλωσε η Beeton.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα