Δώρο ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μας χαρίζει με τον θάνατό του 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και έχασε τη μάχη για τη ζωή, την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Η οικογένειά του, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο και δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του. 

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφαίρεσε τους κερατοειδείς.

Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, στο Ιπποκράτειο, σε δυο ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση για αρκετά χρόνια, μια 49χρονη και έναν 33χρονο. Οι ασθενείς περίμεναν το πολυπόθητο δώρο και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες τις επόμενες ημέρες.

Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εκφράζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όσο και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Covid: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη
Τι προκαλεί ο κλιματισμός στο σώμα σας
Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία