Επίσκεψη στο νοσοκομείο Ιεράπετρας πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του λόγω της υποστελέχωσης και της τεχνολογικής απαξίωσης.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε: 

"Μετά και την περιπέτεια της πανδημίας υπάρχει τεράστια αύξηση των ιδιωτικών δαπανών Υγείας για τον ελληνικό λαό. Κάτω από αυτές τις περιστάσεις και την αύξηση των ανισοτήτων, για εμάς είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη.

Και, βέβαια, και οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς, όχι μόνο τα παλαμάκια της πανδημίας. Εδώ, σήμερα, κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα να ενταχθεί στα νοσοκομεία 'τύπου Α', ώστε η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα και όχι με συμβασιούχους και επικουρικούς, αλλά με μόνιμο προσωπικό. Είναι άμεση ανάγκη να στηριχτεί το νοσοκομείο και να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της Ιεράπετρας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας