Οι κάτοικοι 16 κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Μαρία από την Ουρανούπολη, που δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Γαλλίας. Μέσα σε λίγες ώρες, την περασμένη Κυριακή, ομάδες εθελοντών από τον φιλανθρωπικό σύλλογο "Ενσυναίσθηση", την Ιερά μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους και τον Δήμο Αριστοτέλη κατάφεραν να υπερβούν τον στόχο των 32.000 ευρώ που είχε τεθεί ώστε να ξεκινήσει το παιδί το ταξίδι της ελπίδας.

Η 3 ετών Μαρία πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου - μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά. Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί ότι μπορεί να αναλάβει το χειρουργείο.

Την Κυριακή που πέρασε, μικτές ομάδες εθελοντών από τους τρεις φορείς οργάνωσαν έναν έρανο - αστραπή, χρησιμοποιώντας ως επίκεντρο τους Ιερούς Ναούς των 16 κοινοτήτων και πέτυχαν ένα μικρό θαύμα, υπερκαλύπτοντας το σύνολο του ποσού από τις προσφορές των πιστών.

Σε κοινή δήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και η πρόεδρος της “Eνσυναίσθησης” Ευδοκία Κασαμπαλή αναφέρουν:

"Η προσπάθεια πέτυχε χάρη στην αγάπη και στην δύναμη αλληλεγγύης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους συμπολίτες μας! Η μικρή Μαρία έγινε το σημείο αναφοράς που ένωσε 16 χωριά σε έναν κοινό στόχο ζωής! Τα αναγκαία χρήματα για να ξεκινήσει η Μαρία αυτό το ταξίδι ελπίδας, συγκεντρώθηκαν! Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο! Η Μαρία έγινε παιδί όλων μας! Και όλοι οι αφανείς συμπολίτες που συμμετείχαν σ`αυτόν τον έρανο με το περίσσευμα ή με το υστέρημά τους, έχουν τεράστιο μερίδιο σ` αυτό το επίτευγμα που έχουμε πίστη ότι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή της Μαρίας νικήτριας από το Παρίσι! Προσευχόμαστε και ελπίζουμε στην δύναμη της Παναγίας, της Επιστήμης και της αγάπης των συμπατριωτών μας, που μαζί θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα"!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ
MoU μεταξύ Lamda και Ιατρικού Αθηνών για Healthcare Park στο Ελληνικό
ΠΟΥ: Κατάχρηση αντιβιοτικών σημειώθηκε κατά την πανδημία COVID-19