Εκπρόσωποι 4 εκ των σημαντικότερων παρόχων υπηρεσιών υγείας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και 37 στελέχη από νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστούς, φαρμακοβιομηχανίες, και επενδυτές συμμετείχαν στο "4ο Healthcare & Life Sciences Meetup", που διοργανώθηκε από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ, στα γραφεία του Συνδέσμου (Ξενοφώντος 5). Η συνάντηση-meet up που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Μαρτίου είναι η 4η στη σειρά που υλοποιείται από τον ΣΕΒ, με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ εργάζεται συστηματικά για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μετρώντας ήδη 90 startups στα μέλη του, υλοποιώντας δράσεις που στοχεύουν, μεταξύ των άλλων, στη διασύνδεση μεγάλων επιχειρήσεων, startups και spinoffs για τη διερεύνηση συνεργειών και συνεργασιών. Γιατί η αναβάθμιση της ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να καινοτομούν συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, επισήμανε ότι "ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks έχουν εγκαινιάσει την ομάδα εργασίας Healthcare – Life Sciences με στόχο την ανάπτυξη και μεγέθυνση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιο-επιστημών. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους και χρόνο στην πρωτοβουλία αυτή γιατί φιλοδοξούμε να ενδυναμώσει την έρευνα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα και να συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερων startups διεθνούς βεληνεκούς".

Στη συνάντηση στελέχη από το  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Hellenic Healthcare Group και Affidea μίλησαν για τα επενδυτικά τους σχέδια, τη στρατηγική καινοτομίας τους καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Ειδικότερα, ο Κώστας Στεργιόπουλος, COO του Metropolitan Hospital/Hellenic Healthcare Group επεσήμανε ότι "η καινούργια τεχνολογία, και οι εξελίξεις θα μας ξεπερνάνε πάντα. Άρα, οφείλουμε να συζητάμε μαζί συνεχώς, ώστε οι καινούργιες τεχνολογίες, οι καινούργιες θεραπείες, η καινούργια έρευνα στο γονιδίωμα και η συμμετοχή της πληροφορικής να μπορούν να παντρευτούν για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας".  

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Παπαδάκης, Chief Information Officer στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αναφερόμενος στη στρατηγική του οργανισμού δήλωσε ότι "το Κέντρο βρίσκεται σε μία παραγωγική φάση μετασχηματισμού με στόχο να μετατραπεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό νοσοκομείο στην χώρα. Επιδιώκουμε συνεργασίες με εταιρείες που θα μας βοηθήσουν στους στόχους μας για την προώθηση και εξέλιξη της ιατρικής έρευνας, της καλύτερης εξυπηρέτησης του ασθενή και την αξιοποίηση δεδομένων μας".

Ο Γιώργος Ζέρδιλας, Chief Managing Director του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών υπογράμμισε ότι "το όραμα του Κέντρου είναι η διαχρονική παροχή ποιοτικών και καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την αγορά συνολικά είναι η εξασφάλιση υπηρεσιών υψηλής ποιότητα σε σταθερό κόστος και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με τη δέσμευσή μας προς την καινοτομία και την τεχνολογία". Τέλος ο Νικόλας Λιάσης, Scientific Director, της Affidea Central, σημείωσε ότι "ένας από τους κύριους άξονες δράσης της εταιρείας είναι η αναζήτηση συνεργειών και συνεργασιών με εταιρείες που μπορούν να φέρουν την καινοτομία στον οργανισμό. Μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να μας βοηθήσετε πάρα πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε εμείς οι γιατροί ότι μπορούμε  να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, προσφέροντας καλύτερες και πιο ασφαλείς στον ασθενή μας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Ευαγγελισμός": Επεισόδιο μεταξύ του υποδιοικητή και γιατρών στην εφημερία
Χαμηλή τεστοστερόνη και στυτική δυσλειτουργία: Σχετίζονται;
Είχε δίκιο ο Έλον Μασκ για την πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας;