Με υψηλά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη – κατά γενική ομολογία - επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, ’’Εαρινές Ημέρες Παιδοδερματολογίας’’, το οποίο έλαβε χώρα 7-9 Απριλίου 2023, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, στις 8.30 μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαΐου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ και ο κ. Μπάμπης Καραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλέυρη στον τομέα του Φαρμάκου, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννη Μπάρκη και του κ. Καραθάνου. Ακολούθησε η ομιλία της κ. Ελένης Λαζαράτου, Καθηγήτριας Παιδοψυχιατρικής, στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «Δέρμα και Ψυχισμός στην παιδική και εφηβική ηλικία» και έκλεισε με την ομιλία του κ. Πατούλη, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ. 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Ι. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αναφορικά με το Συνέδριο στην εναρκτήρια ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους επίτιμους προσκεκλημένους, δήλωσε πως το μονοθεματικό αυτό Συνέδριο της ΕΔΑΕ είναι αφιερωμένο σε ένα πολύ σημαντικό γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας της Δερματολογίας, την Παιδοδερματολογία, που πραγματεύεται την φροντίδα και τις παθήσεις του δέρματος των παιδιών, από την ημέρα της γέννησής τους μέχρι και την εφηβεία τους.

Συνέχισε δε λέγοντας «στόχος του συνεδρίου αυτού με θέμα την Παιδοδερματολογία, όπως και κάθε συνεδρίου, ήταν να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις γνώσεις μας για όλες τις σύγχρονες και καινοτόμες θεραπείες με τις οποίες μπορούμε να βοηθάμε τους μικρούς μας ασθενείς έτσι ώστε να τους απαλλάσσουμε από βασανιστικά συμπτώματα που προκαλούνται από αυτοάνοσα, από φλεγμονώδη, από λοιμώδη και από παρασιτικά νοσήματα καθώς και από τις δερματικές εκδηλώσεις των συστηματικών παιδιατρικών νοσημάτων.»

Τέλος, τόνισε ότι «στις Εαρινές Ημέρες Παιδοδερματολογίας φιλοξενήσαμε, ως ομιλητές, εκτός από τους καταξιωμένους Έλληνες και δύο έγκριτους συναδέλφους από το εξωτερικό, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγκεκριμένα τον Antonio Torrelo, Επικεφαλής της Παιδοδερματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Infantil Niño Jesús, Μαδρίτη Ισπανίας, που μας  ενημέρωσε για τις “Τελευταίες εξελίξεις στις αυτοάνοσες δερματολογικές παθήσεις στα παιδιά” και τον Miloš Nikolić, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου της Σερβίας, που μας παρουσίασε “Σύγχρονες θεραπείες της βαριάς Γυροειδούς Αλωπεκίας σε παιδιά και εφήβους”».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς
Covid: Εξίσου σοβαρές με την αρχική λοίμωξη οι επαναμολύνσεις