Η Eli Lilly and Co ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει επιπλέον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις δύο νέες εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών για να υποστηρίξει την παραγωγή του πρόσφατα εγκεκριμένου φαρμάκου για τον καρκίνο, Pirtobrutinib, μεταξύ άλλων.

Η συνολική επενδυτική δέσμευση της εταιρείας στις εγκαταστάσεις ανέρχεται πλέον στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Eli Lilly.

Η Lilly επένδυσε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τρία χρόνια για την ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας στις ΗΠΑ και σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω καθώς προετοιμάζεται για την κυκλοφορία νέων φαρμάκων για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, της νόσου Αλτσχάιμερ και των αυτοάνοσων παθήσεων, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 450 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τη δυναμικότητα ενός εργοστασίου στη Βόρεια Καρολίνα και να καλύψει την έντονη ζήτηση για το φάρμακο για τον διαβήτη Dulaglutide ενώ  πρόσφατα κυκλοφόρησε το Tirzepatide. Οι δεσμεύσεις της για την επέκταση της τοποθεσίας της Βόρειας Καρολίνας είναι 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλουμε πόλεμο με τους γιατρούς
Σε 16 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πανώλης μικρών μηρυκαστικών