Κανονικά αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπείες που διενεργούνται από μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σημερινή εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού.

Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, σημειώνεται πως, με βάση πρόσφατο νόμο (5041/23), περί αποζημίωσης των φυσικοθεραπευτικών πράξεων παιδιών και εφήβων, αντικαθίσταται παλαιότερη διάταξη, η οποία διατυπώνεται ως εξής:

"Οι δαπάνες που αφορούν σε φυσικοθεραπευτικές πράξεις παιδιών και εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), δύνανται να αποζημιώνονται απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους, εφόσον εκτελούνται από μη συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ και μέχρι τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων".

Μετά τα παραπάνω οριζόμενα, παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού για την εφαρμογή τους, δηλαδή την αποζημίωση φυσικοθεραπευτικών πράξεων ειδικής αγωγής σε παιδιά και εφήβους που εμπίπτουν στο άρθρο 45 του ΕΚΠΥ, ακόμη και εάν στην περιοχή ευθύνης αυτών υπάρχει συμβεβλημένος φυσικοθεραπευτής.

Όταν το δίκτυο των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής θα είναι επαρκές, θα ακολουθήσει επικαιροποιημένη ειδική ενημέρωση".

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής της, δηλαδή από τις 8 Απριλίου 2023.

Δημ.Κ.

Πηγές:
ΕΟΠΥΥ

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.