Σε απάντηση της ανακοίνωσης του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε σχέση με δήλωσή του για τους εμβολιασμούς κατά της CoViD, προχώρησε την Παρασκευή ο Όθων Ηλιόπουλος. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

"Με εγκαλεί το υπουργείο Υγείας, μετά την συμμετοχή μου στην συζήτηση του Σκάι σήμερα το πρωί για την πρόνοια, να συμμετέχω στον προεκλογικό διάλογο με προσοχή και σοβαρότητα. 

Όντως ο επίσημος διάλογος πρέπει να γίνεται με προσοχή και σοβαρότητα, αλλά όπως λέει μια χαρακτηριστική έκφραση χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό", αναφέρει ανάρτηση-απάντηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όθωνα Ηλιόπουλου, παραθέτοντας στοιχεία των εμβολιασμών στον ελληνικό πληθυσμό.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και πρότεινε μέτρα κάθε μέρα για την πανδημία και για τον εμβολιασμό δυστυχώς δεν κυβερνούσε. Η ΝΔ κυβερνούσε και πρέπει να μας εξηγήσει τα παρακάτω.

Γιατί είχαμε τον χειρότερο στον κόσμο αριθμό θανάτων κατά κεφαλή μετά το Περού αφού ο εμβολισμός πήγε τόσο καλά και όλα καλά καμωμένα; Γιατί δεν έπεισε η τιμωρία των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους και το ποσοστό έμεινε καθηλωμένο; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους ζητούσε να δώσουν κίνητρα;

Ας μιλήσουμε για το ποσοστό εμβολιασμού που βρήκε να σχολιάσει το υπουργείο. Το ποσοστό 73% στον συνολικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο...σήμερα που έχει...λήξει η επιδημία.

Δηλαδή, πολύ αργά. Τις μέρες του δεύτερου και τρίτου κύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Δ. Αττική ήταν καθηλωμένο στο 63% παρά τις απειλές της ΝΔ για πρόστιμα.

Αυτή η περιοχή και άλλες περιοχές χαμηλού εμβολιασμού δημοσιευμένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λειτούργησαν σαν θερμοκήπια διάδοσης.

Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την ΝΔ να πηγαίνει πόρτα με πόρτα για εμβολιασμό και να χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα εμβόλια και κινητά συνεργεία για τεστ κορονοϊού όπως γινόταν σε πολλά κράτη με ποιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για να είναι ένας εμβολιασμός αποτελεσματικός πρέπει να είναι ομοιογενής και διάχυτος στον πληθυσμό. Ο εμβολιασμός δεν είναι μέσος όρος, είναι επιχειρησιακή παρέμβαση. Στην 12η θέση εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης ανήκει η Ελλάδα σήμερα, μας λέει ο κύριος Πλεύρης (αλήθεια γιατί περηφανεύεται για αυτή την κατάταξη) και ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων.

Με κατηγόρησαν ότι αγνοώ τους αριθμούς. Μήπως το υπουργείο αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;».

Πηγές:
Εuro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλγόριθμος εκτίμησης κινδύνου μειώνει τις μη αναγκαίες ωοθηκεκτομές σε κορίτσια [μελέτη]
Novartis: Πουλά μερίδιο σε εταιρεία ραδιοφαρμάκων
Βάρος στη μέση ηλικία: Υδατάνθρακες που πρέπει και δεν πρέπει να προτιμάτε [μελέτη]