Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του βρέφους, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του χθες, Τρίτη μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 7 ώρες και ο ίδιος πήγε κανονικά για την εργασία του.

Συγκεκριμένα, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία και κυάνωση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι, Χρήστος Στρατουλάκος.

Επίσης, στο μικρό κοριτσάκι θα δώσουν το όνομα Λυδία - Ελένη και η κηδεία θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Την ίδια στιγμή στον 37χρονο πατέρα του βρέφους ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του εισαγγελέα του ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Αφού πήρε προθεσμία, επέστρεψε στο νοσοκομείο, στο οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο στο πνευμονολογικό τμήμα.

Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι μητέρα του βρέφους η οποία ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τόσο η ίδια όσο και ο 37χρονος συνομιλούν με ψυχολόγους που τους στηρίζουν ψυχιατρικά καθώς και οι δύο κατέρρευσαν όταν πληροφορήθηκαν επισήμως το θάνατο του μωρού τους από τους γιατρούς τους νοσοκομείου Άρτας στο οποίο το μετέφεραν.

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]