Ο Μάιος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, το οποίο αποτελεί και την πιο επιθετική μορφή του. Ο καρκίνος του δέρματος, άλλωστε, είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνθρωπο. Από το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και μόνο, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 1.000 νέα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος, γεγονός που μεταφράζεται σε επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας.

Στη μάχη απέναντι στον καρκίνο του δέρματος, το Ίδρυμα Ωνάση συστρατεύτηκε από το 2018, όταν και στήριξε αποκλειστικά την ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», υλοποιώντας παράλληλα και μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης. Δημιουργήθηκε, έτσι, ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος, ο οποίος υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 40 ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις, επιτελώντας ένα σημαντικό έργο απέναντι σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νόσο, που εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα.

Το 2022, ωστόσο, υπήρξε μια χρονιά-ορόσημο για τη Δερματολογική Ογκολογία στη χώρα μας, αφού με αποκλειστική και πάλι δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, το Κέντρο Μελανώματος έγινε ένα από τα λίγα κέντρα παγκοσμίως που διαθέτουν το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα δερματολογικής χαρτογράφησης, VECTRA WB360, αποκτώντας ένα πολύτιμο όπλο στη μάχη κατά των δερματικών νόσων και, κυρίως, κατά του καρκίνου του δέρματος.

Ποια είναι τα συμπεράσματα, λοιπόν, από το πρώτο εξάμηνο χρήσης του VECTRA WB360; Ποια άλλα εφόδια έχουμε στη μάχη της πρόληψης, αλλά και ποιες είναι οι σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις απέναντι στον καρκίνο του δέρματος; Αυτές και πολλές άλλες σημαντικές απαντήσεις θα δοθούν από διακεκριμένους επιστήμονες στο webinar, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από την πλατφόρμα της livemedia.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας