Ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος διοργανώνει στο πλαίσιo της ευρωπαϊκής καμπάνιας για την ανάδειξη και προβολή της Myasthenia Gravis (MG) διαδραστική ομιλία στις 28/5/2023  και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ με θέμα:

«Ζώντας με μυασθένεια Gravis: Πώς επηρεάζει τη σχέση του ασθενή με τον φροντιστή του»

Την ομιλία παρουσιάζει και διευθύνει η ψυχολόγος και μέλος του συλλόγου κα Νάνσυ Νενέρογλου, η οποία διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία όσον αφορά εκδηλώσεις αυτού του περιεχομένου.

 «Η μυασθένεια Gravis (MG) είναι μία σοβαρή, σπάνια και χρόνια νευρομυϊκή αυτοάνοση πάθηση, όπου τα δυσλειτουργικά αντισώματα μπορούν να προκαλέσουν εξουθενωτική και δυνητικά απειλητική για τη ζωή μυϊκή αδυναμία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η νόσος έχει σταθερό αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα ζωής καθώς οι ασθενείς, παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και κοινωνικής απόσυρσης.

Ο φροντιστής είναι σχεδόν απαραίτητος στις περισσότερες περιπτώσεις των ατόμων με μυασθένεια Gravis (MG). Αυτό το άτομο μπορεί να είναι μέλος της οικογένειας, σύντροφος, συγγενής, φίλος ή γείτονας.

Η φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου με χρόνια πάθηση μπορεί συχνά να είναι βαθιά ικανοποιητική. Ωστόσο, μπορεί επίσης να γίνει συντριπτική, σωματικά και συναισθηματικά προκλητική και απομονωτική.

Ο σκοπός αυτής της ομιλίας- συζήτησης, είναι να εξετάσει τις κοινές προκλήσεις των φροντιστών να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών με μυασθένεια Gravis (MG) και να καθορίσει το πώς, μπορούν να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους, διατηρώντας παράλληλα την ευθύνη τους απέναντι στον ασθενή ή τον αποδέκτη της φροντίδας».

‘’Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν με τους φροντιστές τους ή μέλη της οικογένειας τους και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος τους, καθώς η αλληλεπίδραση μεταξύ ασθενούς και φροντιστή είναι θέμα που αφορά όλους μας’’.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
15 εκατ. σκευάσματα για τον βήχα αγόρασαν οι Έλληνες σε 8 μήνες
Η "μάστιγα" των εγκεφαλικών και οι 17 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας
Αλγόριθμος εκτίμησης κινδύνου μειώνει τις μη αναγκαίες ωοθηκεκτομές σε κορίτσια [μελέτη]