Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας παρασκευής εμβολίων BioNTech αναμένει ότι ο κοροναϊός SARS-CoV-2 θα παραμείνει παρών.

Η πανδημία του κορονωϊού θεωρείται επί του παρόντος ότι βρίσκεται υπό έλεγχο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, Ugur Sahin, κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στο Meinz.

O SARS-CoV-2 θα είναι παρών και τα επόμενα χρόνια και θα αναπτύσσει συνεχώς νέες παραλλαγές.

Επομένως, η προσέγγιση της BioNTech περιλαμβάνει την προσαρμογή των εμβολίων της στις εποχικές παραλλαγές και τη συνεχή παρακολούθηση των δυνητικά ανησυχητικών νέων παραλλαγών παγκοσμίως, ανέφερε ο Sahin.

Η εταιρεία είναι σε θέση να αντιδράσει γρήγορα σε νέες πανδημικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 πέρα από το πλαίσιο των εποχιακών προσαρμογών των εμβολίων, δήλωσε.

Θεωρεί ότι τα εποχικά εμβόλια κατά της CoVid-19 μπορούν να επιτύχουν εμβολιαστική κάλυψη παρόμοια με τα εμβόλια γρίπης με την πάροδο του χρόνου.

Κεντρικό μέλημα της BioNTech είναι επίσης η ανάπτυξη ανοσοθεραπειών για τη θεραπεία του καρκίνου, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος στη συνέλευση των μετόχων.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 20 προγράμματα στην ογκολογία και 7 προγράμματα στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων.

Με τα φάρμακά της, η εταιρεία θέλει να συμβάλει στη διάθεση εξατομικευμένης θεραπείας του καρκίνου. Η BioNTech έχει ήδη παράσχει κλινική απόδειξη της έννοιας για διάφορες προσεγγίσεις.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν ατομικές, προσαρμοσμένες θεραπείες για κάθε ασθενή και έτσι να καταστεί διαθέσιμη μια νέα γενιά θεραπευτικών προϊόντων ακριβείας, δήλωσε ο Sahin.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα