Η ψηφιακή εφαρμογή υγείας (DiGA) "ProHerz" έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στην αυτοδιαχείρισή τους και, ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, να τους βοηθήσει να αναγνωρίζουν οι ίδιοι τις αλλαγές της νόσου.

Για τον σκοπό αυτό, ο ασθενής θα πρέπει να μετρά καθημερινά τις ζωτικές τιμές (αρτηριακή πίεση, κορεσμός οξυγόνου, σφυγμός, θερμοκρασία και βάρος).

Η εφαρμογή "ProHerz" έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο DiGA. Αυτό σημαίνει ότι ο ψηφιακός συνοδός θεραπείας για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια είναι πλέον συνταγογραφούμενος. Ο DiGA περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο φαρμακευτικής αγωγής.

Οι τιμές στην εφαρμογή μπορούν να εισαχθούν χειροκίνητα ή, στην περίπτωση συσκευών με λειτουργία Bluetooth, να ανακτηθούν αυτόματα από την εφαρμογή.

Ο πάροχος DiGA ProCarement συνιστά συγκεκριμένα δύο διαφορετικά πιεσόμετρα, μια διαγνωστική ζυγαριά, ένα παλμικό οξύμετρο και ένα θερμόμετρο της Beurer.

Η εφαρμογή, η οποία είναι πιστοποιημένη ιατρική συσκευή κατηγορίας κινδύνου 1, αναλύει τα δεδομένα και παρέχει μια ειδοποίηση σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας επιδεινωθεί.

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει συμβουλές συμπεριφοράς και μεταδίδει γνώσεις σχετικά με την ασθένεια. Η προσφορά ολοκληρώνεται με ένα αρχείο εγγράφων και ένα σχέδιο φαρμακευτικής αγωγής που υπενθυμίζει την καθημερινή λήψη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Σύμφωνα με την περιγραφή, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή μιας θεραπείας βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και στην αναγνώριση και ερμηνεία των προειδοποιητικών σημάτων, ώστε να προλαμβάνονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στις 15 Μαΐου, η "ProHerz" συμπεριλήφθηκε προσωρινά στον κατάλογο DiGA του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων για ένα έτος και έτσι μπορεί να συνταγογραφείται με έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο πάροχος διεξάγει επί του παρόντος μια πολυκεντρική, εθνική, προοπτική, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή με την συμμετοχή 450 ατόμων για να αποδείξει την προστιθέμενη αξία της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της κατάστασης της υγείας και της ποιότητας ζωής, καθώς και της υγειονομικής ικανότητας.

Εάν αυτό καταστεί επιτυχές, η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι μόνιμα συνταγογραφούμενη. Η συνιστώμενη ελάχιστη διάρκεια χρήσης είναι έξι μήνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα