Η καθημερινή ζωή με έκζεμα μπορεί να γίνει από ενοχλητική μέχρι και επίπονη, αν είστε σε έξαρση. Και αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας, κάτι που δημιουργεί φαύλο κύκλο. Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματά σας.

Αλλάξτε τη ρουτίνα πλυσίματος των χεριών σας

Το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών και το σκούπισμα μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις. Για να αποφύγετε τις εξάρσεις, πλύνετε προσεκτικά με απαλό σαπούνι και χλιαρό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Στεγνώστε απαλά τα χέρια σας και αφήστε τα ελαφρώς υγρά. Ενυδατώστε με μια παχύρρευστη κρέμα.

Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Διαβάστε την ετικέτα πριν αγοράσετε μια ενυδατική κρέμα. Οι κρέμες και οι λοσιόν που περιέχουν περισσότερο νερό από λάδι μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα και να επιδεινώσουν το έκζεμά σας. Επιλέξτε λιπαρές αλοιφές, όπως βαζελίνη ή ενυδατικές κρέμες που περιέχουν έλαια. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν περιέχουν άρωμα και χρωστικές γιατί αυτά τα πρόσθετα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Να είστε έξυπνοι σχετικά με το απολυμαντικό χεριών

Η πανδημία μας έκανε να τα χρησιμοποιούμε Τα απολυμαντικά χεριών μπορεί να επιδεινώσουν το δέρμα και άλλα συμπτώματα εκζέματος. Χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο τρεχούμενο νερό. Μετά την εφαρμογή απολυμαντικού χεριών, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι εντελώς στεγνά πριν τα ενυδατώσετε.

Προστατέψτε τα χέρια σας

Καθαρίστε τυχόν κοψίματα ή τραυματισμούς που έχετε στα χέρια σας και κρατήστε τα δεμένα. Αυτό θα αποτρέψει τα αλλεργιογόνα από το να ερεθίσουν το δέρμα σας και να επιδεινώσουν το έκζεμα.

Μην ξύνεστε

Το ξύσιμο μπορεί να αφήσει το δέρμα σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Αν γρατσουνίσετε πολύ, μπορείτε να σκίσετε το δέρμα σας και να αυξήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. Προσπαθήστε να περιορίσετε τη φαγούρα βυθίζοντας τα χέρια σας σε ένα λουτρό βρώμης για έως και 10 λεπτά. Η χρήση πάγου επίσης μπορεί να βοηθήσει.

Μη φοράτε δαχτυλίδια

Μπορεί να παγιδεύσουν σαπούνι, προϊόντα καθαρισμού και σκόνη και να ερεθίσουν το δέρμα σας. Βγάλτε τα όταν πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας και όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού. Επίσης, είναι καλό να καθαρίζετε συχνά τα δαχτυλίδια σας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς