Αιχμές για ανισότητες στις διακομιδές των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, άφησε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον Alpha, η καθηγήτρια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους θανάτους της 63χρονης στην Κω και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, σημειώνοντας πως επρόκειτο για πρόσωπα που "εξέφραζαν ομάδες ανισότητας".

Ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

"Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι μερικοί άνθρωποι, όπως και η κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, ανήκαν σε άτομα που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας. Η μεν γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην Κω είχε την ανισότητα του ότι ζούσε στη νησιωτική Ελλάδα.

Για αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε το υγειονομικό ισοδύναμο, δηλαδή να αναπληρώνουμε τις κοινωνικές και συνθήκες ζωής των νησιωτών με καλύτερη προσπάθεια για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν.

Η δε άλλη κοπέλα, ακόμα πιο φρικτό, γιατί έχασε και εκείνη τη ζωή της και το μωρό, ανήκε, απ’ ότι άκουσα στην ομάδα των Ρομά. Είναι καθαρά θέμα ανισότητας γιατί αν ζούσε στα βόρεια ή τα νότια προάστια, το πιο πιθανό θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο να την μεταφέρει".

Παρεμβαίνοντας, ο παρουσιαστής του δελτίου σχολίασε "φαντάζομαι, βεβαίως, ότι η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έχει να κάνει με το αν ήταν Ρομά ή όχι", για να λάβει από την κ. Λινού την εξής απάντηση: "Ελπίζω πως όχι".

Για "τη μεγαλύτερη προσβολή στο ΕΚΑΒ", έκανε λόγο ο τέως υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας σεβασμό προς τους διασώστες. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη προσβολή στο ΕΚΑΒ. Η κα Λινού υπονοεί πιθανή επιλεκτική συμπεριφορά.Σήμερα 4138 διασώστες (έναντι 3614 το 2019) δίνουν καθημερινή μάχη.Τα προβλήματα είναι πολλά, διορθώνονται,αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.Στους διασώστες όμως αξίζει μόνο σεβασμός".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!