Είτε είχατε κάποιον τραυματισμό και περιμένετε να αναρρώσετε είτε ζείτε με χρόνιους πόνους, το πιο πιθανό είναι να ψάχνετε φυσικές και ασφαλείς λύσεις για ανακούφιση. Και σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό η διατροφή σας. Οι παρακάτω τροφές δρουν ως φυσικά παυσίπονα όταν τις εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας.

Τζίντζερ

Βασικό στοιχείο της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, αυτή η ρίζα είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή για τις ιδιότητες κατά της ναυτίας, αλλά ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους της περιόδου.

Μύρτιλλα

Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα έχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά που μπορεί να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και να μειώσουν τον πόνο. Αν δεν είναι η εποχή τους, μπορείτε να τα βρείτε κατεψυγμένα - μπορεί μάλιστα να έχουν και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα φρέσκα.

Κολοκυθόσπορος

Είναι εκπληκτική πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που μπορεί να μειώσει την συχνότητα των ημικρανιών σε όσους πάσχουν. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Για ακόμα περισσότερο μαγνήσιο, προσθέστε στη διατροφή σας αμύγδαλα και κάσιους, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι και λάχανο), φασόλια και φακές.

Σολομός

Είναι γεμάτος με αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά. Η μείωση της συνολικής φλεγμονής στον οργανισμό μπορεί να μειώσει τους πόνους. Θα βρείτε ω-3 σε άλλα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο τόνος, καθώς και στον λιναρόσπορο και τα καρύδια.

Κουρκουμάς

Η ουσία στο μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ το χρώμα του μπορεί να επηρεάσει διάφορες διεργασίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής. Μελέτες σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα που έλαβαν συμπληρώματα κουρκουμίνης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να περπατήσουν καλύτερα και με λιγότερους πόνους.

Ελαιόλαδο

Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται ελαιοκανθάλη και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στα τσίλι τη γεύση τους, είναι χρησιμοποιείται ευρέως στην φαρμακευτική - σκεφτείτε τα ζεστά επιθέματα για τους πιασμένους μυς. Κάποιες πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μπορεί επίσης να μειώσει και να αποτρέψει τη φλεγμονή. Το κάψιμο στον ουρανίσκο ξεγελά επίσης τον εγκέφαλό σας για να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν την αίσθηση του πόνου.

Μέντα

Το έλαιο μέντας ανακουφίζει από τις κράμπες, τα αέρια και το φούσκωμα που είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Το τσάι μέντας είναι μια καλή λύση για περιστασιακές διαταραχές της κοιλιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
171η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα Ψαρά
Πώς επηρεάζει η κορτιζόλη της εγκύου το IQ των παιδιών της [μελέτη]
Ροδόχρους ακμή: Αποτελεσματική η χαμηλή δόση ισοτρετινοΐνης