Περιοχές της Broward County της Φλόριντα των ΗΠΑ μπήκαν σε καραντίνα, αφού γιγάντιο αφρικανικό σαλιγκάρι εντοπίστηκε στην περιοχή.
Ενήλικα σαλιγκάρια αυτού του είδους μπορούν να φτάσουν τα 20,30 εκατοστά και να γεννήσουν εκατοντάδες αυγά τη φορά. Το κέλυφός τους έχει τόσο αιχμηρές άκρες που μπορούν να σκάσουν το λάστιχο αυτοκινήτων.

Αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους καθώς φέρουν παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Είναι από τα πιο χωροκατακτητικά είδη στον κόσμο. Τρώνε πλαστικά, μπογιά και σοβά και αποτελούν σημαντική απειλή για τη βλάστηση.
Θα μπορούσαν να έχουν ολέθρια επίδραση στη γεωργία και στις φυσικές περιοχές της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένη βλάβη σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι παράνομο να μετακινηθεί το γιγάντιο σαλιγκάρι ή ένα ελεγχόμενο αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, φυτών, μερών φυτών, απορριμμάτων αυλής, υπολειμμάτων, κομπόστ ή δομικών υλικών, εντός, μέσω ή από την καθορισμένη περιοχή καραντίνας χωρίς συμφωνία συμμόρφωσης.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα μαλακιοκτόνο με βάση τη μεταλλδεΰδη - δόλωμα σαλιγκαριού - για την αντιμετώπιση του παρασίτου και ότι η θεραπεία έχει εγκριθεί για οικιακή χρήση.

Το γιγάντιο σαλιγκάρι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Μαϊάμι το 1960. Εως το 1973 περισσότερα από 18.000 σαλιγκάρια και τα αυγά τους εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν.

Πηγές:
CBS, Insider

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη