Δεν εξελέγησαν βουλευτές ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και οι αναπληρωτές του Δώρα Αυγέρη και Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Ξανθός έμεινε εκτός, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τρίτος στο Ρέθυμνο μετά το ΠΑΣΟΚ και δεν εξέλεξε βουλευτή.

Η κ. Αυγέρη ήρθε δεύτερη σε σταυρούς, μετά τον Σωκράτη Φάμελλο στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν βουλευτή.

Ο κ. Βαρεμένος δεν εξελέγη στην Αιτωλοακαρνανία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τους Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Ο Ανδρέας Ξανθός είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και εργαζόταν ως γιατρός του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019.

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Υγείας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και υπουργός Υγείας από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019.

Η Δώρα Αυγέρη είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος Master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση "Επικοινωνία και Πολιτισμός".

Ο Γιώργος Βαρεμένος είναι δημοσιογράφος και εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012, ενώ παρέμεινε βουλευτής έως τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό: Τα συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015