Τον αυξημένο κίνδυνο να υποστούν τα παιδιά αφυδάτωση από τον ήλιο, επισήμαναν οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον καύσωνα, τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας τόνισαν πως τις θερμές ώρες τα παιδιά πρέπει να μένουν σε κλειστό χώρο, ούτε καν στη βεράντα.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο να μην αφυδατωθούν τα μικρά παιδιά και τα βρέφη και για αυτό να τούς προσφέρουμε διαρκώς νερό.

"Οι γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά στις παραλίες ούτε καν κάτω από τις ομπρέλες", τόνισε η καθηγήτρια, σημειώνοντας πως η οδηγία είναι σαφής: "12:00 - 17:00 τα παιδιά να μένουν σε κλειστό χώρο, ούτε καν στη βεράντα με κατεβασμένη τέντα. Ναι στην παραλία, αλλά μέχρι τις 11 και μετά τις 6 το απόγευμα".

Όπως εξήγησε, η επιφάνεια σώματος είναι μεγαλύτερη από το βάρος σε ένα βρέφος, σε σύγκριση με έναν ενήλικο, συνεπώς ακόμη και εάν δεν ιδρώνει, χάνει υγρά και αφυδατώνεται πολύ εύκολα.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, προειδοποίησε πως η ομπρέλα δεν προστατεύει, καθώς περνάει η ακτινοβολία γύρω από αυτή και από την άμμο.

Όπως ανέφερε, δροσιζόμαστε όταν είμαστε μέσα στη θάλασσα, όχι όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, αλλά ακόμη και μέσα στη θάλασσα είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Δροσίζεται, μεν, το σώμα, αλλά το κεφάλι δέχεται την ηλικιακή ακτινοβολία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna