Τα αυξανόμενα περιστατικά λέπρας στη νοτιοανατολική πλευρά των ΗΠΑ δείχνουν προς την πιθανότητα η νόσος να γίνεται ενδημική στην περιοχή και υψηλή συγκέντρωση τέτοιων περιστατικών αναφέρθηκε στην κεντρική Φλόριντα.

Σε έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα το CDC, αναφέρεται ότι η Φλόριντα έχει αύξηση των περιστατικών λέπρας χωρίς τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου και συνιστά, ταξίδι στη Φλόριντα να λαμβάνεται υπόψη όταν γίνεται ιχνηλάτηση σε κάποια πολιτεία.
Ο αριθμός περιστατικών λέπρας στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε την προηγούμενη δεκαετία.
Το CDC ανέφερε ότι υπήρξαν 159 νέα περιστατικά στις ΗΠΑ το 2020.

Σχεδόν το 70% των νέων περιστατικών αφορά τη Φλόριντα, Λουϊζιάνα, Χαβάη, Νέα Υόρκη και Τέξας.

Η λέπρα, που επιστημονικά είναι γνωστή ως νόσος Hansen, ποτέ δεν ήταν συνήθης στις ΗΠΑ και προηγουμένως τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν ανθρώπους που μετανάστευσαν από περιοχές που ενδημούσε η νόσος.

Η νέα έκθεση δείχνει ότι το 34% των περιστατικών του διαστήματος 2015 - 2020 ‘’αποκτήθηκαν’’ τοπικά.

Σύμφωνα με την έκθεση η Φλόριντα μπορεί ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει μια ενδημική τοποθεσία για λέπρα και συνιστά οι γιατροί να λαμβάνουν υπόψη τη λέπρα στο κατάλληλο κλινικό πλαίσιο σε ασθενείς που έχουν ταξιδέψει στην περιοχή, ακόμα και χωρίς να υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου. Και αυτό γιατί
• Η Φλόριντα είναι μεταξύ των κύριων πολιτειών που αναφέρουν περιστατικά λέπρας
• Το 80% των περιστατικών στη Φλόριντα καταγράφηκαν στην κεντρική Φλόριντα η οποία έχει σχεδόν το 20% του συνολικού αριθμού περιστατικών που αναφέρθηκαν σε κεντρικό επίπεδο
• Αρκετά νέα περιστατικά ασθενών στην κεντρική Φλόριντα δεν είχαν σαφή ένδειξη έκθεσης σε ζωονοσογόνους παράγοντες ή παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: Μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer