Υπνική άπνοια

Όταν το ροχαλητό διακόπτεται με παύση στην αναπνοή, ο εγκέφαλος μπορεί να μη λαμβάνει αρκετό οξυγόνο. Θα δώσει σήματα στα αγγεία και την καρδιά να εργαστούν πιο εντατικά για να συνεχιστεί η ροή αίματος. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για υπέρταση, αρρυθμία, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια. Η άπνοια όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Κιτρινο-πορτοκαλί, ανώμαλο εξάνθημα

Πολύ υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα γύρω από τις αρθρώσεις των δαχτύλων.

Τα αυξημένα τριγλυκερίδια μπορούν να παίξουν ρόλο στην αρτηριοσκλήρυνση και συχνά συνδέονται και με άλλες παθήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αδύναμη χειραψία

Η δύναμη του χεριού μπορεί ενδεχομένως να λέει κάτι για τη δύναμη της καρδιάς. Ερευνα υποδεικνύει ότι η ικανότητα να σφίγγει κάτι κάποιος καλά μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αν είναι δύσκολο για εσάς να αρπάξετε ένα αντικείμενο υπάρχουν πιθανότητες να έχετε ή να αναπτύξετε προβλήματα.

Σκούρα σημάδια κάτω από τα νύχια

Αν δεν έχετε χτυπήσει πρόσφατα το δάχτυλό σας, μικρές κουκκίδες αίματος που εχει αιχμαλωτιστεί κάτω από το νύχι θα μπορούσαν να είναι λοίμωξη στο τοίχωμα της καρδιάς ή των βαλβίδων (ενδοκαρδίτιδα).

Μπορεί επίσης να έχετε αυτές τις κηλίδες αίματος όταν πάσχετε από διαβήτη- και αυτοί οι άνθρωποί έχουν 2-4 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό.

Ζάλη

Συχνά είναι άμεσο αποτέλεσμα ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά, επειδή δεν στέλνει αρκετό αίμα στον εγκέφαλο.Η ζάλη θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα αρρυθμίας. Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να σας φέρει την αίσθηση αστάθειας. Επίσης, το αίσθημα ζάλης μπορεί να είναι σύμπτωμα εμφράγματος.

Σεξουαλικά προβλήματα

Ορισμένα σεξουαλικά προβλήματα θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι έχετε καρδιακή νόσο και μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Αντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί ενδεχομένως να έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό που συνδέονται με υπέρταση ή στένωση αρτηριών από συσσώρευση πλάκας. Αυτά τα προβλήματα ροής αίματος μπορούν επίσης να μειώσουν τη λίμπιντο μιας γυναίκας

Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος

Μπλε ή γκρι δάχτυλα χεριών και ποδιών θα μπορούσαν να οφείλονται σε φτωχή κυκλοφορία πλούσιου σε οξυγόνο αίματος, που συχνά οφείλεται σε καρδιακό πρόβλημα εκ γενετής ή σε στένωση ή απόφραξη αγγείων. Ένα δαντελωτό, διάστικτο, μοβ μοτίβο εμφανίζεται όταν κομμάτια από συσσωρευμένη πλάκα χοληστερόλης σπάνε και μετά κολλούν σε μικρά αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να εμφανίσετε αιματηρές κηλίδες κάτω από το δέρμα στο εσωτερικό των χεριών και στα πέλματα, σε περίπτωση ενδοκαρδίτιδας.

Αιμορραγία στα ούλα

Οι ειδικοί δεν κατανοούν πλήρως τη σχέση μεταξύ περιοδοντίτιδας και καρδιοπάθειας.

Όμως, έρευνες δείχνουν ότι ούλα που ματώνουν, πρήζονται ή είναι ευαίσθητα ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσουν σε πρόβλημα με την καρδιά σας. Μια θεωρία είναι ότι βακτήρια από τα ούλα μπαίνουν στο κυκλοφορικό και δημιουργείται φλεγμονή στην καρδιά. Η περιοδοντίτιδα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών, επίσης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σκουρόχρωμες δερματικές κηλίδες

Μπορεί να τα παρατηρήσετε τις παχιές κηλίδες, μελανίζουσα ακάνθωση σε πτυχές του δέρματος όπως στον λαιμό, στις μασχάλες όταν ο οργανισμός έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί την ινσουλίνη.

Δυσκολία στην αναπνοή

Η δύσπνοια μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, αρρυθμίας ή εμφράγματος. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν πασχίζετε να αναπνεύσετε μετά από δραστηριότητες που συνήθως ήταν εύκολες για εσάς ή αν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε όταν ξαπλώνετε.

Αν έχετε και πόνο στο θώρακα, καλέστε ασθενοφόρο.

Οίδημα στο κάτω μέρος των ποδιών

Εμφανίζεται όταν κάποιος κάθεται ή στέκεται για πολλή ώρα και είναι επίσης σύνηθες στην κύηση. Η συσσώρευση υγρών μπορεί επίσης να προέρχεται από καρδιακή ανεπάρκεια και κακή κυκλοφορία στα πόδια.

Τα πρησμένα πόδια μπορεί να οφείλονται σε θρόμβο που εμποδίζει την επιστροφή του αίματος από τα κάτω άκρα στην καρδιά. Καλέστε άμεσα τον γιατρό αν το οίδημα εμφανιστεί ξαφνικά.

Κόπωση

Δεν αποδίδεται πάντα σε ανεπαρκή ύπνο. Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να αφήσει κάποιον κουρασμένο και εξαντλημένο επειδή ο μυς δεν αντλεί πια καλά ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σώματος.

Κοιτάξτε αν έχετε και άλλα συμπτώματα όπως βήχα ή οίδημα καθώς το να αισθάνεστε αδυναμία μπορεί να είναι σημάδι διαφορετικών παθήσεων όπως αναιμία, καρκίνο, ακόμα και κατάθλιψη.

Πηγές:
Webmd

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα