Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η ηθοποιός, που συμμετέχει στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα», βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» για να συνομιλήσει μαζί με άλλες 10 γυναίκες, που εμπνέουν.

«Είμαι ηθοποιός», είπε η Λωξάντρα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». «Η Λωξάντρα αποστηθίζει», είπε ο παρουσιαστής Σταύρος Θεοδωράκης, με την ηθοποιό να απαντά: «Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε», παίρνοντας το χειροκτρότημα από την παρέα  της.

«Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα», είπε η Λωξάντρα, λέγοντας στίχο από την παράσταση.

Η Λωξάντρα είναι κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου, η οποία έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι. 

Η ηθοποιός, πριν το Εθνικό, είχε πάρει μέρος σε παραστάσεις της ομάδας «Εν Δυνάμει», μιας κολεκτίβας νέων καλλιτεχνών αναπήρων και μη που έχει δημιουργήσει η μητέρα της και η Μαρία Ιωαννίδου. Εκτός από το θέατρο, η Λωξάντρα μαγειρεύει, χορεύει και όπως αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης παθιάζεται με τα social media, ενώ κατά την περίοδο της καραντίνας άρχισε να ζωγραφίζει πορτρέτα.

Πηγές:
Lifo.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τρεις συμβουλές για να φτάσετε τα 100 [μελέτη]
Η αφαίρεση των ωοθηκών πριν την εμμηνόπαυση επηρεάζει τον εγκέφαλο [μελέτη]
ΙΣΑ: “Ορίζοντες Υγείας, με το βλέμμα στο Μέλλον”