H επέμβαση βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία και εξιτήριο αυθημερόν είναι μία πρωτοποριακή, αλλά ταυτόχρονα απλή μέθοδος, με μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων τεχνικών που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα. Μια μέθοδος διεθνώς διαδεδομένη, απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και καλύτερα ανεκτή από τους ασθενείς.

«Ως μέθοδος παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς, τονίζει ο κ. Ιωάννης Καλαϊτζής Διευθυντής Γενικός Χειρουργός MD, PhD, Metropolitan Hospital. «Αρχικά», συνεχίζει, «για να αποκαταστήσουμε τη βουβωνοκήλη, αποφεύγουμε τη γενική, την επισκληρίδιο και τη ραχιαία αναισθησία και χρησιμοποιούμε την τεχνική της τοπικής αναισθησίας με μέθη. Κατά συνέπεια, ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί πολύ γρήγορα, σε μόλις τριάντα λεπτά μετά το πέρας της επέμβασης, αποφεύγοντας τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την κατάκλιση, όπως η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση ή η πνευμονική ατελεκτασία, ενώ του δίνεται εξιτήριο την ίδια μέρα.

Επιπλέον, κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως, καθώς μειώνεται η παραμονή του ασθενή στο νοσοκομειακό περιβάλλον στις έξι με οκτώ ώρες, χαρακτηριστικό που επιδιώκουμε μετά την έλευση της πανδημίας. Κατά την παραμονή τους, οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα βραχείας νοσηλείας και δεν έρχονται σε επαφή με νοσηλευτικές πτέρυγες και με χρόνιους ασθενείς, με σκοπό να μειώσουμε τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και να επιταχύνουμε τη μετεγχειρητική ανάρρωση. Αλλά και ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου, είναι το σημαντικά χαμηλότερο κόστος της, έναντι των υπολοίπων», επισημαίνει ο ιατρός.

Ακολουθώντας τα «βήματα» της επέμβασης:

Πριν την έναρξη σχεδιάζονται οι «οδηγοί σημείων» και η τομή, η οποία είναι συνήθως 3 εκατοστά.
Εφαρμόζεται το αναισθητικό, σε ειδικό ανατομικό σημείο της περιοχής της κήλης, περίπου 5 λεπτά πριν την έναρξη της επέμβασης.
Ξεκινάει η επέμβαση ώστε να τοποθετηθεί πλέγμα, παρουσία αναισθησιολόγου, η οποία διαρκεί 30-50 λεπτά.
Ο ασθενής, ανάλογα με την επιθυμία του, μπορεί να κοιμάται ελαφρά ή να παραμένει ξύπνιος και να επικοινωνεί με τον χειρουργό.
Με το πέρας της επέμβασης, ο ασθενής πηγαίνει άμεσα στην ανάνηψη και κινητοποιείται μετά από 15 λεπτά.
Στις 3-5 ώρες μετά την επέμβαση και αφού εξετασθεί από την χειρουργική ομάδα, ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο.


«Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς και σε όλες τις ηλικίες, από 16 έως 100 ετών. Ενώ, παρουσιάζει μεγάλο όφελος και σε ομάδες υψηλού κινδύνου που πάσχουν από σοβαρά καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα, νευρολογικές παθήσεις ή κινητικές διαταραχές.

Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει αισιοδοξία, καθώς τα οφέλη που προκύπτουν για τους ασθενείς είναι πολλαπλά. Μέσα από την απόλυτα πρωτοποριακή και εξειδικευμένη μέθοδο της επέμβασης βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία, η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη και τα αποτελέσματα τόσο άμεσα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ασθενών, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημά τους καταλήγει» ο κ. Καλαϊτζής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών
Κατάθλιψη και εξασθένηση μνήμης: Μια αμφίδρομη σχέση
Εξασθενημένος ιός συμβάλλει στην εξουδετέρωση του καρκίνου σε πειραματόζωα