Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης με το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΚΑΒ - ΕΤΙΚ) ενεργοποιήθηκε άμεσα και υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ-2 Χ. Καραμπελίδου συνέδραμε στις επιχειρήσεις διάσωσης και εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Επιχείρησαν:

  • Tο υπερσύγχρονο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο «Ερμής» με δυο Ασυρματιστές-Διαβιβαστές Διασώστες που αντικατέστησε πλήρως, λόγω εκκένωσης, το σταθερό επιχειρησιακό κέντρο (ασυρματικό/τηλεφωνικό) του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης.
  • Όχημα ειδικού τύπου του ΕΚΑΒ-ΕΤΙΚ με τεχνικό εξοπλισμό σκηνών διάσωσης, αρχικής διαλογής αλλά και υποστήριξης της ζωής στους βαρέως πάσχοντες (Σταθμός Αντιμετώπισης Μαζικών Απωλειών Υγείας - ΣΑΜΑΥ).
  • 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα.
  • 3+3 Συμβατικά Ασθενοφόρα.
  • Μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Drone με χειριστή ειδικά εκπαιδευμένο Διασώστη για την συνεχή εκτίμηση της σκηνής και υποστήριξη των επικοινωνιών και πληροφοριακών συστημάτων.

Συνολικά συμμετείχαν στην επιχείρηση 2 Ιατροί και 13+6 Διασώστες ΕΚΑΒ.

Η συνολική επιχείρηση εκκένωσης και ασφαλούς διακομιδής των ασθενών πραγματοποιήθηκε υπό το Συντονισμό του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, του Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Ιατρού της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ) κ. Δ. Πύρρου και παρουσία του υφ. Υγείας κ.Μ. Θεμιστοκλέους, Διοικητή 4ης ΥΠΕ κ.Δ. Τσαλικάκη και Διοικητή του ΠΓΝΑ.

Πηγές:
ΕΚΑΒ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη