Η Ματίνα Παγώνη έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τους καπνούς λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Μιλώντας την Παρασκευή στο mega, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τόνισε πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα δεν θα πρέπει να κυκλοφορήσουν σε εξωτερικούς χώρους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι έχουν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, με την Ματίνα Παγώνη να συμβουλεύει πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, κάνοντας χρήση κλιματισμού.

"Δεν μπορούν να βγουν έξω ούτε με χρήση μάσκας για τις επόμενες ημέρες", δήλωσε και τόνισε πως η εισπνοή αυτών των επικίνδυνων σωματιδίων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο.

Για όσους θα πρέπει να κινηθούν σε εξωτερικούς χώρους, εργαζόμενους και πυροσβέστες για παράδειγμα, συστήνεται να φορούν πάντα μάσκα υψηλής προστασίας ή δύο απλές μάσκες.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι έγκυες και τα μικρά παιδιά, με την Ματίνα Παγώνη να υπογραμμίζει πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους γιατί οι οργανισμοί τους είναι ευαίσθητοι

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυϊκή αδυναμία: Ποιες είναι οι συνέπειες
Νέα θανατηφόρα ασθένεια εξαπλώνεται στην Ιαπωνία
Πώς θα διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά