Ο Σύλλογός έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά, δίνοντας έμφαση σε ακριτικές περιοχές και σε ανθρώπους με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους που εξετάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος (περίπου 5.000 άνθρωποι), ανακάλυψε ότι βρίσκεται κοντά ή ήδη σε στάδιο κίρρωσης, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε θεραπεία ή/και σε αλλαγή τρόπου ζωής, με τους μισούς από τους προ-κιρρωτικούς και κιρρωτικούς ασθενείς (περίπου 2.500 άνθρωποι) να είναι άνω των 60 ετών.

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου. Στις χώρες του δυτικού κόσμου, ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί νόσο των ηλικιωμένων, καθώς το 80% των περιπτώσεων εμφανίζεται σε ασθενείς ηλικίας 70 ετών και άνω. Επιπλέον, καρκίνος του ήπατος είναι η 3η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και ο 6ος πιο συχνός καρκίνος, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ..

Το "Αξίζω να Γνωρίζω Plus" περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στην Κω. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω και η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Κω και του Ιατρικού Συλλόγου Κω “Ο Ιπποκράτης”, σε συνεργασία με:

  1. Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κω
  2. Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου "Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή"
  3. 1η Δημοτική Λέσχη Φιλίας Δήμου Κω

Για ραντεβού καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου "Προμηθέας" 09:00 – 14:00,  ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19: 211 0122 102

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο: Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" βρίσκεται από τη στιγμή της ίδρυσής του το 2012 στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα και να εξαλείψει τις ανισότητες στο χώρο της υγείας.

Η παροχή δωρεάν εξετάσεων και η προαγωγή της πρόληψης αποτελούν βασικούς πυλώνες των δράσεων του Συλλόγου."

Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5, Έκφραση 97, Μελωδία fm 106.9, City 93 FM, Kos TV - Δημοτική Τηλεόραση Κω.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σταμάτησε η αιμορραγία, δηλώνει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού
ECDC: 12,95% η θετικότητα στα τεστ γρίπης στην Ελλάδα - Η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη
Γ. Καπετανάκης στην ημερίδα του iatronet.gr: Tο ''Οίκοθεν'' ανοίγει ένα νέο δρόμο για την ογκολογική φροντίδα