Οι ιστοσελίδες με θέματα Υγείας συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην ενημέρωση του πληθυσμού για όσα γίνονται στην υγεία, τις αλλαγές και τα επιστημονικά επιτεύγματα μέσω των κλινικών μελετών αλλά και τις αποφάσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους. Οι πολίτες ανταποκρίνονται στην προσπάθεια των εν λόγω ιστοσελίδων και αναπαράγουν τις ειδήσεις στα social media.

Στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών για υγειονομικά θέματα, το τμήμα νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Πληροφορική της Υγείας, διεξάγει πανελλήνια έρευνα μέσω της οποίας θα διερευνηθεί η συμβολή των ιστοσελίδων Υγείας στην διαχείριση της Υγείας του ελληνικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να εκφράσουν τη άποψή τους γενικά για τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με την υγεία και ειδικότερα για τη συμβολή του ιστότοπου iatronet.gr  στην ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού (πολίτες, ασθενείς) μέσω της άντλησης ιατρικών και άλλων πληροφοριών.

Για το σκοπό της έρευνας χρησιμοποιείται ελληνική έκδοση του ερωτηματολογίου "eHIQ - The eHealth Impact Questionnaire" του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στην παρούσα διεύθυνση.

Τα στοιχεία που ζητούνται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν είναι προσωπικά και οι απαντήσεις τους είναι εμπιστευτικές, δε θα δημοσιοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 10 λεπτά.

Η διπλωματική εργασία εκπονείται από την κα Νίκη Κοκκινάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, η οποία είναι και υπεύθυνη για τη συλλογή των ερωτηματολογίων. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Κοκκινάκη στο e-mail της [email protected]

Φ.Ζ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας